25 Nisan 2024
  • İçel31°C

AKILLI TELEFON NASIL SEÇİLİR? İŞTE DETAYLAR...

Cep telefonu almak isteyen isteyenlerin tercihi artık akıllı telefonlardan yana. Ancak hangi akıllı telefonun seçileceğine karar vermek kolay değil.

Akıllı Telefon Nasıl Seçilir? İşte Detaylar...

23 Şubat 2016 Salı 21:35

Bir de telefonların özellikleri hakkında fazla bir bilgi sahibi değilse kişi, akıllı telefon seçimi zorlaşabiliyor. Bu nedenle akıllı telefonlar için hangi özelliklere bakılması gerektiğine dair önceden bilgi sahibi olup daha sonra telefon almaya karar verilmelidir.

Akıllı Telefonlarda Aranması Gereken Özellikler

Akıllı telefonlar için bakılması gereken özellikler içinde önem taşıyan bir özellik, ram ve dâhili bellektir. Ram bellek ve dâhili belleğin kapasitesi telefonun kullanışlılığını belirler. Depolama alanı az olan telefonlarda, kapasitenin üstüne çıkıldığında ekran donmaları, telefonun kendi kendini kapatması gibi sorunlarla karşılaşılabilir.  İşlemci çekirdeği, telefonun hızını belirleyen bir özelliktir. Tek çekirdekli, çift çekirdekli, 4 çekirdekli, 6 çekirdekli ve 8 çekirdekli işlemcileri mevcuttur.

Bir diğer özellik ise kameradır. Arka kamerada 23 mp, ön kamerada ise 13 mp e kadar kamera seçenekleri bulunabiliyor. 7-8 mp olan kameralar hem canlı hem gerçekçi fotoğraf ve görüntüler için yeterli kaliteyi sağlayabilirler. Ekran boyutu da bir diğer konudur. Ekranın genişlik ve yüksekliği kullanışlı oluşunu etkileyen bir diğer özelliktir. 6 inç e kadar ekran boyutu bulunabilir. En son ise telefonun görünümü ile ilgilenilebilir. Herkes iyi bir telefon ister ancak estetiği de beraberinde arar.

Ayrıca telefonu tutuşunun ve kullanımının kolaylığı açısından estetik önemli bir konudur. Akıllı telefon model ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için http://www.bilio.com/cep-telefonu-c3277 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.