20 Nisan 2024
  • İçel17°C

ANAMUR 11. ULUSLARARASI KÜLTÜR VE MUZ FESTİVALİ TUĞBAYURT KONSERİ İLE SON BULDU

Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivalinin son gününde sahne alan Tuğba Yurt, yaklaşık 20 bin kişiye unutulmaz bir konser verdi

Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali TuğbaYurt Konseri İle Son Buldu

31 Temmuz 2017 Pazartesi 11:58

Festivale Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, eşi Meliha Türe,  Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Muhtarlar, çevre il ve ilçelerden de gelenler ile birlikte yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı. Konser öncesi festival için Anamur’da bulunan Mamak Halk Oyunları Ekibi, Gürcistan Halk Dansları Grubu, Afrika Akrobasi Show ve KKTC Dans Grupları sahne aldı. Anamurlulardan oluşan İdil Gökyar'ın solistliğini yaptığı Grup Apollo Band konseri ile program başladı. Festivalde sponsorların isimleri okunarak sahneye davet edilerek teşekkür belgeleri verildi. Belediye hizmet slayt ile vatandaşlara Belediye’nin 2009-2017 yaptığı hizmetler ve önümüzdeki dönemlerde yapacağı hizmetler ile vatandaşlara bilgi verildi.

Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’nin son gününde festivale sponsor olan iş adamlarına plaket sunan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe stand açan herkesi tek tek dolaşarak katılım belgesi taktim etti. Başkam Türe festivale katkılarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, sponsorlara, festival alanında stant açanlara, belediye personeline ve festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Festivalde konuşma gerçekleştiren Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Anamur 11. Uluslararası Kültür ve Muz festivaline hepiniz hoş geldiniz. Türkiye’nin en büyük ilçe festivaline ilçemize ilimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Başkan Mehmet Türe: "Konserimizin yapılmasında desteklerini esirgemeyen başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Burhanettin Kocamaz’a, Alanya Belediye Başkanımıza, STK’lara, stant açan katılımcılara ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Değerli hemşerilerim yollarımızı altından kaldırımlarımızı gümüşten yapabiliriz ki ama ülkemizin bir sırat köprüsünden geçtiği süreçte sosyal ve kültürel faaliyetleri, sportif faaliyetleri bir kenara itersek fiziki projelerin bir anlamı kalmaz. Sosyal ve kültürel faaliyetleri o beldenin ilin ekonomisinin canlanmasında önemli yol oynar bu festivalle ilçemizi tanıtmak istedik."dedi.

Başkan Türe “Bu Tür Festivaller ve Fuarlar Tek Başına Olmuyor”

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe: "Bu tür faaliyetler STK’ların destek vermesiyle hayata geçiyor 2014 Büyükşehir yasasından sonra ilçe belediyeleri çok büyük sıkıntıya düştüğünü biliyoruz. Yasadan sonra gelirlerin fazlası Büyükşehir’e gidiyor. Ama Mersin’de gerçekten 25 yılın tecrübesi olan yöre ayrımı yapmayan Burhanettin Kocamaz sayesinde Büyükşehir’in derz avantajlarını avantaja çevirdik. Cennetten bir köşe olan Anamur’umuzu gelecek nesillere daha iyi hazırlamak için elimizden geleni hazırlıyoruz. Tabi ki her şey tozpembe olmuyor 25 Ekim’de Tarım ve Gıda fuarını engelleme yapanlar olmaz ben buradan Tüm STK’lara ve resmi kurumlara birlik beraberlik teklif ediyoruz. Gelin bu tür organizasyonları beraber yapalım. Festivale sahip çıkmak Anamur’a sahip çıkmaktır. Anamur’a sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. İyi eğlenceler diliyorum."dedi.

Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit ile beraber SDT Organizasyon firma sahibi Sedat Çakır ve Festivalimizin Sunucusu Levent Kol’a sunumları ve organizasyon için plaket ve çiçek taktim edildi.

 

Tuğba Yurt birbirinden sevilen parçalarla 11. Uluslararası Kültür ve Muz festivalinde gençleri coşturdu.  

Başkan Türe’nin konuşmasından sonra sahne alan Tuğba Yurt 2014 yılının çıkış müziği ‘’Sakin ol’’ şarkısı ve birbirinden güzel diğer şarkıları ile yer yerinden oynattı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Eşi Meliha Türe ile birlikte sanatçı Tuğba Yurt’a Anamur’u temsil eden Yörük Kızı figürlü heykel, çiçek ve Anamur Belediyespor forması hediye etti.

Yaptığı konuşmada Tuğba Yurt böyle güzel bir atmosfer olduğu için Anamur halkına teşekkürlerini dile getirdi.

Plaket ve çiçek takdiminden sonra şarkıları ile tekrar Anamur halkını coşturmaya devam etti. Yaklaşık olarak 2 saat sahne alan Tuğba Yurt vatandaşları eğlendirdi.

Konser Tuğba Yurt' Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Protokol ve vatandaşların Türk Bayraklarıyla İzmir Marşını söyleyerek son buldu.

Konser sonrası Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Belediye çalışanları ile sahnenin önünde toplarayıp çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

0821400676649.jpg0821304895222.jpg0819083954930.jpg0820580050821.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.