• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İçel 18 °C

Anamur Huzurevi Yaptırma Derneği vakfa dönüşme aşamasında

Nihat ERKAN

Prof. Dr. Hasan Şener’in geliştirdiği proje, insanın yaşam alanının ayrıntılarını sinevizyon arcılığıyla da izah etmeleri Anamur aşkını da ekleyerek içten duygularla ifade etmeleri bende “Bu iş bitti” imajını yarattı.

Sondan başlar gibi oldum ama sevgili Prof. Dr. Hasan Şener ve Prof. Dr. Mehmet Ersoy doğup büyüdükleri ana yurtları memleketlerine Kadir Has Üniversitesi’ni yaptıran Kadir Has gibi “Doğduğum topraklara bedel ödemeye geldik” büyük söyleminin derin ve kutsadığım bir ruh hali içerisindeydiler.

Ben bu duygulara gark oldum açıkçası. Prof. Dr. Mehmet Ersoy, Dünya Yaşam Konseyi Genetolog Kemal Aydın “Yaşlı dostu ülke kent” olma yaşlılığın önemine dair ne kadar evrensel yayın kurum bilim varsa bilimsel pratik araştırmalar yaparak can alıcı açıklamalarda bulundular.

John F.Keneyd’nin “Ben ülkeme ne yapabilirim” büyük sözlerini anımsadım. Daha bir önemli gerçek de Prof. Dr. Ali Ayhan, Prof. Dr Naim Köymen doğdukları topraklara bedel ödeyenlerdir.

Değerli hocam Şükrü Köymen’i rahmetle anarken Ali Ayhan ve Naim Köymen’i de saygı ve takdirle yâd ediyorum. İlk konuşmayı Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tuğrul Ayhan yaptılar.  Ayhan, “2003 yılında belediyenin 139 dönüm arazisini tahsis ettirdi” dedi ama o yıl Anamur Belediye Başkanı olarak tahsisi gerçekleştiren Anamur Belediye Başkanı Süreyya Çelik ismini anmaktan kaçındı.

Yüksekokulun tamamlanmasını sağlayan Prof. Dr. Ali Ayhan ve ailesine tüm konuşmacılar gibi teşekkür ettiler. Anamur için olumlu adımlar atanlara ayrımsız olarak müteşekkiriz. Anamur Belediye Başkanımız Mehmet Türe, “8400 metrekare arsayı tahsis ettik imkanlarımızın el verdiği ölçüde destek olacağız” dedi.

Kaymakamımız Cengiz Cantürk, derneğin vakfa dönüşmesinde, yüksek okulun tamamlanmasında hayırseverlerin özellikle STK’ların desteklerinin bu toplumsal girişimi de başarıyla sonuçlandıracağını ifade ettiler.

Aslolan Anamur’da toplumsal dayanışmanın erdemli insan özverilerinin gelişmesi kamu kurumlarının ve STK’larının dernekler vakıflar aracılığıyla çağdaşlaşma ufkunda mutlu yarınlara yelken açıldığını görmek ne büyük mutluluk.

Nihat ERKAN

GSM: 0(538) 329 01 93

Bu yazı toplam 2095 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Anamurlunun Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0324 8164862