19 Nisan 2024
  • İçel21°C

ANAMUR İMAM HATİP LİSESİ AVRUPA'DAN MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Avrupa Birliği projelerinin çalışmalarına devam ediyor.

ANAMUR İMAM HATİP LİSESİ AVRUPA'DAN MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

19 Aralık 2018 Çarşamba 10:32

Okulun 2018-2020 yılları için hazırladığı Erasmus+ Avrupa Birliği projesiyle Türkiye Ulusal Ajansı'ndan hibe almaya hak kazandı. Bu projeyle dört farklı Avrupa ülkesinden -Romanya, Letonya, Polonya ve İspanya- ortak okulların öğretmenleri, geçen ay, bir hafta Anamur İmam Hatip Lisesini ziyaret edip burada gözlemlerde bulundular ve okulun düzenlediği pekçok etkinliğe katıldılar. Aynı şekilde, İmam Hatip Lisesi'nin öğrencileri ve öğretmenleri de bu dört ülkedeki öğretmenler ve öğrencilerle ortak gözlem ve etkinliklerde bulunmak için ortak okullarıı ziyaret edecekler ve orada bilgi ve paylaşımında bulunacaklar.

img_20181105_111151.jpg

Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul müdürü Nadi Öztürk, okulun Erasmus+ projesiyle ilgili kısaca şu bilgileri verdi:

“Anamur İmam Hatip Lisesi proje ekibi öğretmenlerimiz ve dört farklı ülkeden gelen diğer ortak okullarımızın öğretmenleri, Projemizin birinci uluslararası buluşmasını geçen hafta dolu dolu bir programla gerçekleştirdiler. İlk olarak, Dijital Demokrasi, İnternet Demokrasisi, Sanat etkinlikleriyle okulda öğrenci katılımını artırma, okullarda öğrenciler arasında derslere ilgisizliğin önüne geçmek için kullanılabilecek yöntemler konusunda, okulumuzda seminer ve toplantılar düzenledik. Yurtdışından gelen misafir öğretmenlere web 2 araçları, sanat ve edebiyat alanında kurs ve etkinlikler düzenledik. Öğretmenimiz Fatma Ülker'in öğrenci grubu pandomim gösterisi yaparken, Münire Budak'ın öğrencileri tiyatro ve Aşık ile Maşuk gösterilerini sergilediler. Yaşar Karakoç'un öğrenci grubu Halk oyunları gösterisi, İlker Çınargil'in öğrencileri ise Karikatür sergisi düzenlediler. Okçuluk kursu ve naht sanatı eğitmeni Fehmi Çakılı öncülüğünde, misafirlerimize atış denemesi yaptırdık, naht sanatının tanıtımını yaptık. Anamurium Antik Kenti'ni, Aynalı Göl'ü, ve diğer tarihi mekanları ziyaret ettik. Baykuş Sanat Ve Edebiyat Merkezi'ni ziyaret ettik, orada, misafirlerimiz için, iki saatlik bir Ebru kursu ve bir müzik dinletisi düzenledik. Ayrıca, Otogar camiini ziyaret ettik, misafirlerimizin, Otogar camisi imamının anlatımıyla, dinimiz, ibadetlerimiz ve camilerimiz hakkında önemli bilgiler öğrenmelerine vesile olduk.”

img_20181106_151910.jpg

Proje Koordinatörü, İngilizce Öğretmeni Mesut Budak “Uzun süreden bu yana, proje ekibi öğretmenlerimiz, İlker Çınargil, Münire Budak, Fatma Ülker, Şerafettin Toprak, Yaşar Karakoç ve ekipten desteklerini hiç esirgemeyen okul müdürümüz sayın Nadi Öztürk, müdür yardımcılarımız, Selahattin Akyüz, Ümit Akın, Hatice Yorulmaz ve tabi ki ekiplerde görev alan pekçok öğrencimizle, okulumuzu daha başarılı bir okul haline getirmek için bazı hedeflerimiz vardı. Hepimiz, bunlardan birini, başarı yolunda atılmış büyük bir adımı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz.” Dedi.

Mesut Budak, projelerini kısaca şöyle özetledi: “Probleme dayalı öğrenme (PDÖ) modelinin eğitici metodolojisi ile sanatsal yaklaşımları birbirine, oyun-temelli bir ortamda bağlamak istiyoruz. Tartışma ve paylaşıma açık, interaktif iletişim kurallarına dayalı bir “Internet / Dijital Demokrasi” platformu üzerinden, proje çalışmalarımızın sonuç ve etkilerini genişletmek istiyoruz. Öğrencilerimizi okulun sosyal / kültürel etkinliklerine katılımını ve aynı zamanda toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katılmaya teşvik etmek ve tabi ki bu vesileyle de okuldaki akademik başarıyı da yükseltmek istiyoruz. İlk olarak, önceden belirlenmiş bir sorunun temelinde / çözümünde gönüllü, bütünleştirilmiş/sanat/çalışma grupları oluşturuyoruz. Her dönemin başlangıcında, öğrencilerimiz için sosyal / kültürel / eğitici bir problem tanımlayacağız ve onlardan, resim, müzik, dans, edebiyat, tiyatro gibi sanat dallarından birinin kuralları içinde bu problemin sanatsal bir sunumunu üretmelerini isteyeceğiz. Her dönemin sonunda, ayrıca önceden tanımlanmış bu sorunun çözümü olarak başka bir sanatsal sunum hazırlayacaklar. Her dönemin sonunda, hazırladıkları bu sanat etkinliklerini, okullarındaki diğer öğretmen ve öğrencilerin önünde ve ortak okulların ziyaretçilerinin önünde sergileyecekler. Son dönemde ise, tüm ortak okulların öğrencileri diğer ortakların sorunlarını, karşılıklı değişimli olarak, seçecek ve diğer okul için tanımlanmış sorun için kendileri yeni, sanatsal bir sunum içinde, bir çözüm oluşturacaklar. Projemizin son dönemlerinde sorunları ve çözümleri tüm okullardan karma bir grup ile değiştirecek ve sergileyeceğiz.

img_20181107_170601.jpg

Öğrencilerimizin sorunlarla ve çözümlerle ilgili sanat performanslarını web sitemize yükleyeceğiz. Web sitesine, tüm okulların öğrencileri ve öğretmenleri üye olacaklar ve performansları ve diğer yorumları değerlendirecek / onlara oy verecek/ beğeni yapabilecek, tüm etkinlikler hakkında yorum yapabilecekler veya yorumlara karşı-yorum yapabilecekler. Bir taraftan, Facebook benzeri oluşturulacak bu web portalimiz aracılığıyla, öğrencilerimize, dijital oylama sistemi ve demokratik katılımcılığı, Avrupa demokratik vatandaşlığının çok kültürlü, interaktif / iletişimsel temel kurallarını, temel yapı taşlarını anlamaları için bir fırsat vermiş olacağız. Bir taraftan da okullarımızda, öğrencilerimizin sanatsal etkinlik gruplarına katılmalarını sağlayarak, onlara, sanat dallarında kendilerini geliştirmeleri için bir fırsat sunmuş olacağız. Bu yöntemleri kullanarak öğrencilerimiz karmaşık, zorlayıcı sosyal problemlerle uğraşacak ve bu sorunlara çözüm yolu ararken işbirliği içinde çalışacaklar. Yöntemlerimiz, öğrencilerimizin teorik veya derslerle ilgili öğrendiklerini, gerçek dünya problemleri ile birbirine bağlamalarını sağlayacak. Özellikle sosyal paylaşım sitelerine benzer bir web portali kurmamız, öğrencilerimizin performanslarını oylanmasını sağlamamız, hem öğrencilerimizin sosyal veya okulla ilgili sorunları çözmek için motivasyonlarını artıracak, hem de onların okul hayatına katılım isteklerini ve derslere olan ilgi ve motivasyonlarını yükselteceğini ümit etmekteyiz. Bu projeyi uygulayarak, öğrencilerimizin “bir problemi çözme motivasyonunu” ve “öğrenmeye yönelik motivasyonunu” artırmak ve bu iki öğrenme alanını birleştirmek istiyoruz.”

 

"If I Were" - Arts and Digital Democracy to Raise Participation to Social Activities Against Loss of Motivation and ESL” “Eğer Ben Olsaydım – Erken Okul Terkini ve Okulda Motivasyon Kaybını Engellemek İçin, Sanat Ve Dijital Demokrasi Aracılığıyla Sosyal Katılımın Artırılması”  Projesinde,

Koordinatör: Ülke: Türkiye- Şehir: Anamur- Okul: Anamur Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi,

Ortaklar:

Ülke: İspanya- Şehir: Pedro Munoz- Okul: IES ISABEL MARTÍNEZ BUENDÍA

Ülke: Polonya- Şehir: Lagiewniki- Okul: Szkola Podstawowa im.Jana Pawla II w Lagiewnikach

Ülke: Romanya-Şehir: Galati - Okul: Scoala Gimnaziala Grigore Moisil Galati

Ülke: Letonya-Şehir: Jurmala- Okul: Jurmalas pilsetas Mezmalas vidusskola

img_20181108_161713.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.