16 Nisan 2024
  • İçel24°C

ANAMUR ŞEHİT İBRAHİM ARMUT FEN LİSESİ PROJE YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi´nin 2 proje ile katıldığı TÜBİTAK Adana Bölge Sergisinde Matematik projesi Bölge 1.si olarak 08-12 Mayıs tarihlerinde Ankara´da düzenlenecek olan Türkiye Finalistleri yarışmasına katılma hakkı elde etti.

Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Proje yarışmasında birinci oldu

03 Nisan 2017 Pazartesi 13:41

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi´nin  2 proje ile katıldığı TÜBİTAK Adana Bölge Sergisinde Matematik projesi Bölge 1.si olarak 08-12 Mayıs tarihlerinde Ankara´da düzenlenecek olan Türkiye Finalistleri yarışmasına katılma hakkı elde etti.

 

                Matematik öğretmeni  İdris YALÇIN danışmanlığında  öğrencileri Seda ŞAHİN ve Nazlı Nur ÇAĞLIYAN tarafından hazırlanan ‘Kosinüs Teoremi ile Şifreleme´ konulu proje Ankara´da düzenlenecek olan Final yarışmalarına katılacak.

                Okul Müdürü Hacı Yakup ARSLAN, Fen Lisesi olarak TÜBİTAK projelerini her zaman önemsediklerini, son yıllarda sürekli Adana bölge sergisine katılma başarısı gösterdiklerini; Ankara´daki final yarışmalarına da 2.defa katılacaklarını söyledi. Bu yıl da Adana´da düzenlenen bölge sergisine 2 proje ile katıldıklarını, bunlardan Matematik alanındaki projelerinin bölge 1.si olarak Ankara´da düzenlenecek olan Final yarışmalarına katılacak olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ; projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini başarılarından dolayı kutladığını söyledi.

                ARSLAN; okul olarak her türlü proje çalışmalarına katılmaya gayret ettiklerini, bu tip çalışmaların özellikle öğrencilerin özgüvenlerinin gelişmesine büyük katkıda bulunduğunu belirterek, Ankara´daki final yarışmalarının da zorlu bir maraton olduğunu, ama öğretmen ve öğrencilerinin okulumuzu ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarına inandığını söyleyerek, başarılar dilediğini belirtti.

Kaynak: aekspres

ogrenci2.jpgogrenci3.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.