29 Mart 2024
  • İçel18°C

ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANIN'DAN AÇIKLAMA

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, muz üretiminin kimyasaldan uzak olduğuna ve bunun doğal yollarla sağlandığını söyledi.

ANAMUR ZİRAAT ODASI BAŞKANIN'DAN AÇIKLAMA

21 Eylül 2017 Perşembe 11:42

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, muz üretiminin kimyasaldan uzak olduğuna ve bunun doğal yollarla sağlandığını söyledi. Gümüş, yağmurlama sulamayla muzun kökünde her yere eşit miktarda su gideceğini, bu nedenle de nemetot hastalığı ve kırmızı örümcek sorununun çözüleceğini belirtti. 
Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş “Muz üretiminde kanatlı hayvanlarla yeşil kurt ve yabani otlar ortadan kalkıyor. İkinci bir sorun ise kırmızı örümcek nemetot hastalığı. Bu sorunun da damlama şeklinde sulamayla değil, yağmurlama sulamayla önüne geçiyoruz.” Dedi. Son yıllarda seralara salınan tavuk, hindi ve kaz gibi  kanatlı hayvanların ot ve yeşil kurtları yiyerek gübre olarak da muza katkı sağladığını söyleyen Gümüş, sera sahiplerinin aynı zamanda bu hayvanların yumurta ve etinden yararlandığına vurgu yapıyor.  Tarımla uğraşan üreticiler için, “Çok kutsal ve eli öpülmesi gereken insanlar diyen Başkan Gümüş, “ Ürettiğimiz sürece özgürüz, bağımsızız, hürüz . Nasıl güvenliğimizi nöbet tutan askerlerimiz sağlıyorsa, sağlığımızda üreticilere bağlı.” Diye konuştu. Gümüş EK-5 konusuna da değindi: “Tarım işçisi kendi isteğiyle geliyor, aynı bağ-kur, SGK gibi primini yatırıyor. Böylece hem sosyal güvencesi hem de sigortası oluyor.” 

1414371608080.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.