24 Nisan 2024
  • İçel28°C

ERDEMLİ DOĞALGAZ İSTİYOR

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, doğalgaz konusunun belediyenin görevi olmamasına rağmen, vatandaşların rahatı için bu işi üstlenmeye hazır olduklarını belirterek, "Erdemli’ye doğalgaz istiyoruz" dedi.

Erdemli Doğalgaz İstiyor

21 Şubat 2016 Pazar 13:12

Haber Merkezi - Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, düzenlediği basın toplantısında Erdemli’ye doğalgaz istediklerini söyledi.

Bu konunun Erdemli Belediyesi ile bir ilgisinin bulunmamasına rağmen, belediye olarak vatandaşların rahatı için bu işi takip ettiklerini ifade eden Tollu, bununla ilgili çalışmaları başlattıklarını belirtti. Doğalgaz aboneliği için Erdemli’den yeterli müracaat olmadığı için ve bu konuda talep eksikliğinden dolayı vatandaşlarca yeterli ücretin yatırılmadığı gerekçesiyle Erdemli’ye doğalgaz konusuna sıcak bakılmadığını kaydeden Tollu, bunun üzerine Erdemli’de yaşayan vatandaşların yerine Erdemli Belediyesi olarak gereken ücreti karşılamak için belediye meclisinden karar aldıklarını ifade etti.

Şu anda en sıcak gündemlerinin ilçeye doğalgazın getirilmesi olduğunu vurgulayan Tollu, "Bu sadece belediyenin görevi olan bir konu değildir. Ancak biz sorumlu belediyecilik ilkesi gereği bu konuyu sahipleniyoruz. Erdemli’nin yararına olan her türlü yatırımı ve projeyi kim tarafından yapılırsa yapılsın, tüm siyasi münazaraları bir kenara bırakıp destekliyoruz. Erdemli’de 70-80 bin civarında konut var. Ciddi miktarda örtü altı sebzecilik yapılıyor. Organize sanayi kurulacak. Saydığımız tüm bu ihtiyaçlar göz önüne alındığında doğalgazın Erdemli’ye gelmesi elzem olmuştur. Doğal gazın gelmesiyle yatırımlar ve yatırımcılar Erdemli’ye akın edecektir" dedi.

2014 yılında konuyla ilgili müracaatlarını yaptıklarını belirten Tollu, "Ancak o yıllarda büyükşehir merkezi ilçesi olmadığımız gerekçesiyle başvurumuz dikkate alınmamıştı. Ancak yeni çıkan yasasıyla bu durum ortadan kalkmıştır. O zaman ilgili dağıtım firması yeterli abone olmadığını da gerekçe göstermişti. Biz belediye olarak kaç abone gerekiyorsa ücretini yatırmaya hazır olduğumuzu belirttik. Bununla ilgili meclis kararı bile aldık. Biz belediye olarak sadece doğalgaz meselesinin değil tüm yatırımların takipçisi olacağız" diye konuştu.

Başkan Tollu, konuyu sıkı sıkıya takip edeceklerini belirterek özellikle medya mensuplarından bu konuya sahiplenmelerini istedi. Başkan Tollu, yeni yatırım projeleri olduğunu da ifade ederek daha yaşanabilir bir Erdemli için herkesin el ele vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.