25 Nisan 2024
  • İçel28°C

KENDİNİ TANI,KALIPLARINI KIR, ELİNDEKİNİN KIYMETİNİ BİL, FARKINDALIK YARAT

Mevlana Mermi: Anamur MYO'da Atilla Hoca ve Sendra Bahar Hoca Kariyer grubu ile buluşarak 4 mesaj için öğrencileri zorladı.

Kendini Tanı,Kalıplarını Kır, Elindekinin Kıymetini Bil, Farkındalık Yarat

25 Ekim 2018 Perşembe 17:58

Kariyer topluluğunca düzenlenen dersin konusu olarak 4 farklı mesajı öğrenmek için öğrenciler beyinlerini zorladı. Atilla Hoca ve Bahar Hoca öğrencilerle grup çalışması yaparak birbirinden farklı düşünce, zihin kontrolleri ile öğrencilere 4 mesaj vermek istedi. Bu mesajı öğrencilerinin kendilerinin farkına varmasını isteyerek çalışma yaptılar. İlk çalışma da öğrenciler, solak olanlar sağ el ile sağlak olanlar sol el ile önlerindeki kağıta farklı birşey yaparak kendilerine isimlerle hitap etmesini sağlatacaklardı. Öğrenciler ismlerini yazdılar. Yazılan isimler havada tutmaları söylenince farklılık yaparak sergilenmesini istediler. Farklılık yapan öğrencilere hocalar isimleri ile seslendiler. ilk mesaj Kendini tanımaktı.

İkinci mesaj için gözleri kapalı birşekilde ellerindeki nesneyi tanımak ve tatmaktı. Bunu yavaş yavaş yapan öğrenciler ellerindeki nesnenin kıymetini öğrenmeleri ve değerini bilmeleri gerekiyordu.

Üçüncü mesaj kalıplarını kırmak olunca, öğretmenler öğrencileri eşli olarak sıraya dizdiler ve beş farklı değişim yapmalarını istediler. Farklılık yapanlar ön planda idi. Farklılığı az da olsa yapan öğrenciler kalıplarının kırılmasını öğrendiler.

Farkındalık Yaratma mesajı için öğrenciler kendilerine verilen raptiye, mum, kibrit ve pano ile bir çalışma yaptılar. Çalışmada mum yandığı zaman yere damlamayacak ve panoya zarar vermeyecekti. Düşünceleribi zorlayan öğrenci grupları farklılık yaparak bu mesajıda geçti. 

Ders sonunda hocalarla öğrenciler fotoğraf çekilmesi ardından ders bitti.

img_0005.jpgimg_0018.jpgimg_9968.jpgimg_9991.jpgimg_0029.jpgimg_9947.jpgimg_0034.jpgimg_0003.jpg

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.