20 Nisan 2024
  • İçel22°C

KPSS’YE GİRECEKLER DİKKAT! ÖSYM UYARDI!

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2018 Ortaöğretim (Lise) KPSS’ye girecekler için duyuru yayımladı. Duyuruda adayların sınav yerine son giriş saatinin 10:00 olduğu, bu saatten sonra sınavın yapıldığı binaya girişlerin kesinlikle olmayacağı ifade

KPSS’ye girecekler dikkat! ÖSYM uyardı!

06 Ekim 2018 Cumartesi 08:28

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden yapılan duyuru ile 2018 Lise KPSS’ye girecek adaylar için önemli bir hatırlatma yapıldı. Duyuruda 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek LİSE KPSS için sınav salonuna son giriş saatin 10:00 olduğu hatırlatıldı.

Duyuruda adayların belirtilen saatten sonra sınava kesinlikle alınmayacağı açıklanırken mağduriyet yaşanmaması için sınav saatinden 1 saat önce sınavın yapılacağı binanın önünde adayların hazır bulunmaları istendi.

GEREKLİ BELGELER MUTLAKA YANINIZDA OLMALI!

 

ÖSYM’den yapılan duyuruda ayrıca Lise KPSS’ye girecek adayların sınav yerine gelirken yanlarında mutlaka geçerli kimlik belgesi ve sınav giriş belgesini bulundurmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca nüfus cüzdanını kaybeden veya benzeri durumlar yaşayan adaylar için Nüfus Müdürlükleri de saat 07:00 ile 10:00 arasında açık kalacak. Adaylar sınava girmeleri için geçerli olan belgeyi almak için 2 adet vesikalık fotoğraf ve sınav giriş belgeleri sunmaları yeterli olacak. Kimlik belgesinde fotoğrafı bulunmayan adaylar ise sınava alınmayacak. Ayrıca sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi kartlar da kimlik belgesi yerine geçmeyecek ve adaylar sınava alınmayacak.

 

LİSE KPSS KAÇ SAAT SÜRECEK?

Lise (Ortaöğretim) KPSS’ye girecek adaylar için sınav yerine girişler saat 10:00’da son bulacak. Adayların sınavları saat 10:15’te başlayıp 130 dakika sürecek. 12:25’te sona erecek sınavda adaylar ilk 100 dakika ve son 15 dakika sınav salonlarından çıkamayacak. Adaylardan kendilerine ayrılan 130 dakika içerisinde Genel Yetenek alanından 60, Genel Kültür alanından 60 olmak üzere toplamda 120 soruya yanıt vermesi beklenecek.

LİSE KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Ekim’de yapılacak 2018 Ortaöğretim KPSS’nin sonuçları 8 Kasım 2018 günü açıklanacak. Sınav sonuçlarına adaylar ilan edilen tarihte https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Haber Merkezi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.