20 Nisan 2024
  • İçel21°C

MEDİCAL PARK TARSUS HASTANESİ'NDE HEYECANLI TATBİKAT

Medical Park Tarsus Hastanesi düzenli tatbikatlardan birini daha gerçekleştirdi.

Medical Park Tarsus Hastanesi'nde Heyecanlı Tatbikat

16 Mayıs 2016 Pazartesi 23:34

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğiyle yapılan yangın tatbikatında heyecanlı anlar yaşandı. Hastane çalışanlarını olası bir yangın halinde yapması gerekenler konusunda bilgilendirmek ve deneyim kazandırmak amacıyla düzenlenen tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Yangın tatbikatında senaryo gereği yoğun bakım ve servislerde yatan yetişkin ve bebek hastalar ile çalışanların tahliyesi yapıldı. Bazı hastaların yangın merdiveninden ve itfaiye merdiveniyle kurtarıldığı tatbikatta tahliye edilenler ambulanslara konulup başka hastaneler nakledildi. Senaryodaki hastaları, hastanede çeşitli birimlerde görev yapan çalışanlar canlandırdı. Kurtarma çalışmaları sırasında hastane koridorları hareketli dakikalara sahne oldu.

Çalışma kapsamında itfaiye görevlileri yangın sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgi de verdi. Hemşireler, teknik elemanları ve idari personel, söndürme tüplerini uygulamalı olarak kullanmayı öğrendi. Tatbikatı yakından izleyen Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin, olası bir yangına karşı bütün teknik önlemlerin standartları aşacak şekilde alındığını, yine de çalışanların düzenli aralıklarla eğitildiğini ve tatbikatlarla deneyim kazandırıldığını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.