29 Mart 2024
  • İçel20°C

MERSİN'DE OTOBÜS DURAKLARI YENİLENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, otobüs durağı olmayan ya da atıl vaziyette olan mahallelerde eski durakları kaldırarak modern otobüs durakları yapıyor.

Mersin'de Otobüs Durakları Yenileniyor

13 Mayıs 2016 Cuma 22:53

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, arttırılan sefer sayıları ile eskiye nazaran daha rahat bir ulaşıma kavuşan mahallelerde, ulaşım hizmetinden daha fazla verim alabilmek için otobüs durakları yapılmaya başlandı.

Çalışmalar kapsamında eski ve atıl durumda olan duraklar kaldırılarak yerine yeni duraklar kuruluyor. Yeni duraklara engelli vatandaşların kullanımına uygun engelli rampası ve engelli platformu da oluşturularak, işlevsellik kazandırılıyor.

Mahallenin büyüklüğü ve ihtiyacı doğrultusunda belirlenen sayıda kurulan duraklar, mahalle sakinlerinin talepleri de dikkate alınarak, otobüs güzergahlarına göre en iyi biçimde yerleştiriliyor.

Çalışmalar kapsamında nisan ayından bugüne kadar 55 mahallede 80 adet durak yenilendi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra toplam 144 otobüs durağı yenilenmiş olacak.

Mersin halkının hak ettiği toplu ulaşım hizmetine yapılan çalışmalarla kavuştuğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri verdiğimiz sözleri bir bir tutarak vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamayı kendimize hedef olarak belirledik. Sağlıksız ve tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayan eski otobüsleri modernize etmek ve bunlara yenilerini eklemek ilk işlerimizden oldu. Mersin halkı sonunda hak ettiği toplu taşıma hizmetine kavuşuyor" dedi.

Bundan sonra da tıpkı bir zanaatkarın sanatının üzerinde ince ince çalışması gibi hizmetlerin üzerinde ayrıntılı çalışarak, vatandaşa en iyi hizmetleri ulaştırmaya çalışacaklarını dile getiren Kocamaz, "Tek gayemiz çağdaş bir toplumun gereklerini, Mersin'in şehir merkezinden en kuytu köşelerine kadar eşit şekilde vatandaşlarımıza ulaştırabilmektir" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, vatandaşa daha kaliteli ve rahat ulaşım sağlamak için 11'i körüklü olmak üzere 111 engelsiz, modern ve konforlu aracı filosuna dahil ederek Mersinlilerin hizmetine sunduğu bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.