28 Mart 2024
  • İçel22°C

MERSİN’DE ULAŞIM FİLOSUNA TAZE KAN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 11 adet engelsiz körüklü otobüs, törenle hizmete girdi. Teslim edilen 11 otobüsle birlikte toplu taşımada 111 yeni otobüsün, Mersinlilerin hizmetine sunulduğu bildirildi.

Mersin’de ulaşım filosuna taze kan

18 Ocak 2016 Pazartesi 17:30

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 11 adet engelsiz körüklü otobüs, törenle hizmete girdi.

Otobüslerin hizmete girmesi dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlene törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Veysel Sarı, TEMSA Satış Direktörü Murat Anıl, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve vatandaşlar katıldı.

Mersin’in işsizlikten sonraki ikinci büyük sorununun ulaşım olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, göreve geldikleri günden bu yana vatandaşa daha konforlu hizmet vermek için aralıksız çalıştıklarını ve ulaşıma çok ciddi bir bütçe ayırdıklarını söyledi.

Kocamaz, “Göreve geldiğimizde yaklaşık 80 otobüs vardı. Bunların ancak 55 tanesi hizmet verebiliyor, diğerleri çeşitli arızalardan dolayı hizmet veremiyordu. Hizmetin kalitesinin artması için rekabet ortamının oluşması gerekir. Siz elinizdeki 80 otobüsü bile rantabl değerlendirmezseniz, piyasayı halkın her gün şikayet ettiği toplu taşıma araçlarına mahkum edersiniz” dedi.

Vatandaşlardan gelen dolmuş ve dolmuşçu terörünün bitirilmesine yönelik şikayetleri değerlendiklerini ve bu anlamda gerekli olan görüşmeleri ve çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Defalarca toplu taşıma araçlarının oda başkanları ile görüşmeler yaptık. Yine zabıta ve ulaşım birimimiz bunlar ile ilgili çeşitli yönetmelikler oluşturdu. Özellikle vatandaşımızın can güvenliğini sağlayacak şekilde panik butonuna yönelik çalışmalar yapıldı, araç takip sistemi ile ilgili büyük aşamalar kaydedildi” diye konuştu.

"YANLIŞA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Mersinlilere kentin yanlışlarını düzeltmek için gece gündüz çalışacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatan Kocamaz, “Halka daha iyi hizmet verebilmek için yeni düzenlemeler yapmamız, kavşakları düzenlememiz, yeni otobüsler almamız, dolmuşları disipline etmemiz, durakları düzenlememiz bazı kesimleri rahatsız ediyor. Ama biz görevde olduğumuz ve vatandaşımız bize destek verdiği müddetçe bu kentteki yanlışları düzeltmeye ve Mersin’e hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan anket sonuçlarına göre 2014 Ağustos ayında vatandaşların toplu taşıma sisteminden
memnuniyet oranının yüzde 33 olduğunu belirten Başkan Kocamaz, son yapılan anketlerde ise bu oranın yüzde 19 artarak yüzde 52’ye ulaştığının altını çizdi. Öte yandan Başkan Kocamaz, vatandaşların yapılan ankette, araç sayısının ve sefer sıklığının arttırılması durumunda belediye otobüslerini tercih edeceklerini beyan ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ve karşılıklı plaket sunumunun ardından, Başkan Kocamaz tarafından 5 otobüs ve minibüs şoförüne temsili toplu taşıma tanıtım ve kullanım kartı verildi. Ardından Kocamaz ve TEMSA Satış Direktörü Murat Anıl arasında 11 otobüsün temsili anahtar teslimi yapıldı.

Teslim edilen 11 otobüsle birlikte toplu taşımada 111 yeni otobüsün, Mersinlilerin hizmetine sunulduğu bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.