29 Mart 2024
  • İçel23°C

MEZİTLİ'NİN GÜZELLİKLERİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İLE TANITILDI

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen doğa yürüyüşünün üçüncüsü, Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da katılımı ile gerçekleştirildi.

Mezitli'nin Güzellikleri Doğa Yürüyüşü İle Tanıtıldı

16 Mayıs 2016 Pazartesi 00:10

Haber Merkezi - Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen doğa yürüyüşü, Kuzucu Mahallesi'nden başlayarak yaklaşık 10 kilometrelik bir parkurun sonunda Cemilli Mahallesi'nde sona erdi. Yürüyüş sonunda, vatandaşlara sıkma ve ayran ikram edildi. Binin üzerinde kişinin katıldığı yürüyüşte, vatandaşlar Mezitli'nin doğal güzelliklerini keşfetme imkanı buldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşların bu organizasyonlarda Mezitli'nin doğal güzelliklerini keşfettiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl iki kez yaptığımız doğa yürüyüşümüzün bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde kısa tarih içerisinde dördüncüsünü gerçekleştireceğiz. Bu doğa yürüyüşleriyle bir taraftan spor alışkanlığını ediniyoruz. Daha sağlıklı bir toplum olması için çaba gösteriyoruz. Diğer taraftan Mersin ve Mezitli'den gelen vatandaşlarımızın kırsal bölgemizdeki mahallelerimizi görmelerini istiyoruz. Bu yürüyüşün bir başka faydası da bölgede yaşayan kadınlarımız Kadın Üretici Pazarı'nda ürünlerini satıyorlar. Onlara da destek olmuş oluyoruz" dedi.

Mezitli'de birlik ve beraberlik ruhunu geliştirme çabası içinde olduklarını kaydeden Tarhan, "Bu yollarda beraber yürümeyi başarıyoruz. Beraber yürüdük demekle olmuyor, biz bunu fiilen gerçekleştiriyoruz. Doğada hep beraber omuz omuza yürüyoruz. Toplumsal dayanışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Türkiye'de de örnek bir çalışma yapıyoruz. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaşta vatandaşımız buraya geliyor ve yürüyüşümüze katılıyor" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.