29 Mart 2024
  • İçel21°C

MUT'TA ELEKTRİĞİ OLMAYAN KÖY, GÜNEŞ ENERJİSİ İLE İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Mut'un Gökçetaş Köyü'nde güneş panelleri ile çalışan su pompalama sistemi kuruldu. Sistem sayesinde 170 haneli ve 700 nüfuslu köy, suya kavuştu.

Mut'ta elektriği olmayan köy, güneş enerjisi ile içme suyuna kavuştu

27 Ağustos 2015 Perşembe 01:41

Haber Merkezi - Mersin'in Mut İlçesi'ne bağlı Gökçetaş Köyü'ne güneş panelleri ile çalışan su pompalama sistemi kuruldu.

Sistem, yakındaki bir kaynaktan aldığı temiz suyu elektrik ve su şebekesi olmayan 170 haneli, 700 nüfuslu köyün deposuna yönlendiriyor.

Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Eko Yenilenebilir Enerjiler AŞ (EkoRE) tarafından hayata geçirilen pompa sistemi, enerjisini 3,5 KW'lık güneş enerjisi panellerinden alıyor. Sistem, yörede var olan bir pınardan su çekerek, 700 metre uzaktaki köyün içme suyu deposuna aktarıyor. Suyun toplam kaldırma yüksekliği 60 metre.

Temiz içme suyu pompalama projesinin açılışını yapan EkoRE CEO'su Serhan Süzer, "EkoRE olarak alternatif enerji ve çeşitli yenilenebilir enerjilerin kullanımı ile sürdürülebilir bir geleceğe inanıyoruz. Alternatif enerji kaynakları ve akıllı mühendislik metotları kullanarak 700 vatandaşımızın temiz içme suyu ihtiyacını karşıladık. EkoRE olarak böyle ihtiyaçların giderilmesine destek vermekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.