25 Nisan 2024
  • İçel29°C

SEÇİMİN KAZANANI VE KAYBEDENİ

Vatan Partisi Anamur İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Uğur Afyoncu, "Seçimin kazananı ve kaybedeni" başlıklı yazısında önemli noktaları değindi. İşte o yazı...

Seçimin kazananı ve kaybedeni

10 Haziran 2015 Çarşamba 23:43

Bundan önceki makalemizde tercihimizden ve olabileceklerden bahsetmiştik. Seçimlerin üzerinden henüz iki gün geçmesine karşın kazananlar ve kaybedenler net olarak ortaya çıktı. 7 Haziran seçiminin birinci kazananı mutlak surette ABD-AB ikinci kazanı ise CHP destekli HDP-PKK olmuştur, kaybedeni ise Türkiye'mizdir.

Yeni CHP-MHP ise sistemin içinde debelendikleri için onlar adına edilecek söz anlamsız olur. Çünkü sistemin (Amerikancı, Avrupacı, NATO) ağına takılan bu partilerin köklü çözümler üretebilme kabiliyetleri yoktur. Programlarını bile dışardan ithal etmektedirler o nedenledir ki her 10-15 yılda bir ekonomik siyasi kriz yakalarına yapışır. AKP ise bizzat emperyalist bir projedir ve belli bir programa bağlıdır.

Yukarda saydığımız partiler için deniz bitmiştir. Üretmeden tüketmek yok bu durum onlar için sonun başlangıcıdır. Bugüne gelirken TBMM, Tayyip Erdoğan ve kliğinin dikta aracı konumunda idi. Parlamento aşınmıştı ve işlevini yapamaz haldeydi. Bu şartlarda sonucu önceden belli olan seçime gidildi. ABD-AB emperyalizmin stratejik piyonu olan PKK’nın(HDP) seçim barajını aşırtılmasıyla (CHP-MHP-AKP) desteğiyle meclisin meşruiyeti tümüyle ortadan kalkmıştır. Biji Obamacılar kilit konuma getirildiyse bu ülkenin, bu milletin, bu meclisin vay haline, ruhlarına Fatiha...

Seçimler çözüm olmuyor. Mafyalaşan iktidarlar burjuva seçim sistemlerini de dinamitliyorlar. Kaldı ki temel sorunların seçimlerle çözüldüğü tarihin hiç bir safhasında görülmemiştir. Atatürk köklü dönüşümleri yaparken (devrimleri) seçime girseydi kaç oy alırdı dersiniz. Yaşamakta olduğumuz ekonomik-siyasi krizlerden çıkış yolunu seçimlerde aramak tek kelime ile milletimizi kandırmaktır.

Çözüm, asıl zor günler bundan sonra geliyor. Bizler milletimize yaşayacağımız tehlikelerin boyutlarını anlatmaya çalıştık, oyuna gelmeyelim dedik. Vatan Partisinin adaylarına destek verin dedik. PKK barajı geçsin isteyen kişilerin ve partilerin niyetlerini sergiledik, olmadı. Nihayetinde PKK'yı elbirliği ile meclise taşıdılar. Şehitlerimizin ve geride kalanların, vicdan sahiplerinin yüreklerini dağladılar. Bunun hesabını nasıl verecekler bu millete. Bizler önünde sonunda bu hesabı soracağız. Düşündüklerimizi yapacağız, görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bize oy vermediler diye kimseye kızamayız. Çünkü eğer herkes tehlikeyi, kumpası, emperyalizmin tuzaklarını aynı anda ve zamanda görebilseydi öncülere ve öncülerin partisine gerek kalmazdı. Bu nedenle Vatan Partisi Öncülerin partisidir.  Daha gidecek çok yolumuz var. Demek ki hala sistemden umudunu kesmemiş insanlarımız çoğunlukta.

İncelendiğinde görülecektir ki Vatan Partisinin programı doğrulunu ve haklılığını bir kez daha kanıtlamıştır. PKK sistemin ve Atatürk'ün kurduğu partinin yöneticilerinin çabalarıyla hükümet ortağı durumuna getirilmiştir. Şimdi düşünme sırası onlarda, ülkemiz seçim öncesinden daha fazla bölünme tehdidiyle karşı karşıya, kasırga geliyor hazırlıklı olacağız. Her şeye karşın ülkemize yapılan bu hayâsız saldırıya kendimizi siper edeceğiz. Umutsuzluğa geçit yok. İhanete izinleri kaldırıyoruz. Bandırma Vapuru vatan savunmasına öncüleri bekliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.