20 Nisan 2024
  • İçel21°C

TÜRKİYE'NİN İLK ŞEHİR HASTANESİ MERSİN'DE AÇILACAK

Kamu-özel ortaklığıyla 2014 yılında temeli atılan bin 250 yatak kapasiteli Mersin Şehir Hastanesi'nin inşaatının yüzde 83'ü tamamlandı. Temmuz ayında açılması planlanan tesis, Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olacak.

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Mersin'de açılacak

19 Mart 2016 Cumartesi 00:15

Haber Merkezi - Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'nde temeli 2 yıl önce atılan ve Akdeniz Bölgesi'nin en büyük sağlık merkezi özelliğine sahip Mersin Şehir Hastanesi'nin inşası tüm hızıyla sürüyor.

Toplam 233 dönüm alana kurulan ve 370 bin metrekare kapalı alana sahip hastanenin betonarme imalatının yüzde 100'ü, alt yapı ilerlemesinin yüzde 97'si, cephe imalat çalışmalarının yüzde 80'i, proje genel ilerlemesinin ise yüzde 83'ü tamamlandı.

Açıldığında 4 bin kişinin çalışacağı ve günlük 6-8 bin hastaya hizmet vermesi hedeflenen hastanenin 15 Mayıs'ta tamamlanıp, geçici kabul sürecinin başlaması hedefleniyor. 1 Temmuz itibarıyla hizmete açılması planlanan hastane, en üst teknolojiyle donatılacak.

- "Hastane örnek teşkil edecek"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, hastane inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çakacak, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, inşaatın 15 Mayıs'ta bitirilmesini beklediklerini bildirdi.

Mersin Şehir Hastanesi'nin, diğerlerine göre inşaatının son derece hızlı ilerlediğini ifade eden Çakacak, şöyle konuştu: "Hastane örnek teşkil edecek. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar son derece hızlı devam ediyor. 15 Mayıs'ta geçici kabul süreci başladıktan sonra yine aynı şekilde hızlı bir devreye alınma süreci olacak. Temmuz ayında işletmeye alınmasıyla Mersin ve bölgemiz için son derece önemli bir tesis ortaya çıkacak. Mersin, sağlık kapasitesi, halen yapılmakta olan hastanelerimiz, proje aşamasında olup ihale hazırlıkları yapılan ve ihalesi yapılacak ilçe hastanelerimiz ve şehir hastanemiz ile birlikte bütün sağlık sektörünü düşündüğümüzde aynı zamanda bir sağlık üssü olacak. Bunu sadece Mersin için söylemiyorum, Çukurova yöresi olarak bir sağlık üssü olacak. Çukurova ikinci bir Marmara olacak diye devamlı söylüyoruz. Her alanda olduğu gibi sağlık konusunda da Türkiye'nin önemli bölgelerinden birisi olacak."

Çakacak, Türkiye'de son yıllarda sağlık turizmi açısından önemli ölçüde hareketlilik yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Biz de Mersin olarak Çukurova yöresi olarak bu turizm hareketliliğinden en iyi seviyede faydalanmayı arzuluyoruz. Sağlık turizmi hedefimiz olarak sadece Ortadoğu değil Avrupa ülkeleri de olabilir. Avrupa'dan da ciddi oranda Türkiye'ye sağlık turizmi akını var. Bu Türkiye'nin sağlık sektöründe ulaştığı kaliteyi gösteriyor. Sadece kalite için de gelinmiyor hem kalite hem fiyat ikisi birlikte olunca tercih edilen bir unsur oluyor."

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.