06 Mayıs 2024
  • İçel20°C

156 TL CEBİMİZDEN ÇIKIYOR

Mevlana MERMİ: Son günlerde dolar fiyatları inmeye başladı. Bu inişin fiyatlara yansıma olanağını görememekteyiz. Benzine yapılacak indirim söz konusu bile değil. İndirim diyoruz ama Ören – Anamur kooperatif otobüs ücretleri fiyat arttırdı.

156 TL Cebimizden Çıkıyor

19 Kasım 2018 Pazartesi 13:20

Benzine yarın yapılacak olan indirimden sonra kooperatifin servis ücretlerinde artışa gitmesi Ören vatandaşlarını ve üniversite öğrencilerini isyana getirdi. Zamdan önceki fiyatlar, Anamur – Ören arası öğrenci 2.25 Tl iken şimdi 2,50 TL oldu. Diğer vatandaşlar 2,50 TL iken 3 TL oldu. % 0,25 ile %0,50 kr. İle bir artış vatandaşın cebine aylık 156 Tl olarak yansıdı.

Mersin Merkez’de Daha Ucuz

Mersin il merkezinde kooperatif ücretleri daha indirimli. Sivil halk 2,25 TL, öğrenci ise 1,75 Tl olarak ücretlendirilmiş durumda.

İstanbul’dan Daha Pahalıyız

İstanbul özel halk otobüsleri fiyatlandırmaları ise şu şekilde;

·         TAM 2,60

·          ÖĞRENCİ 1,25 TL

 

Öğrenci Şehirleri Fiyat Artışına Gitmedi

Isparta, Eskişehir, İzmir gibi üniversiteli gençlerin çok bulunduğu şehirlerde özel halk otobüsleri fiyat artışına gitmedi. Doların ve benzinin fiyatları düşmesine rağmen sabit olarak kaldı. Anamur’da ise Ören – Anamur arası kooperatif servislerini kullananlar fiyat artışında şikâyetçi.

Öğrenciler;

“Yurt çıkmadı bizlere. TOKİ’de ve iskele’de ikametgâh etmekteyiz. Üniversiteye gitmek için her zaman belediyenin servisini denk getiremiyoruz. Kooperatifinkine biniyoruz. Lakin yapılan zam biz öğrencileri memnun etmemekte. Mesafe konusunda TOKİ’de oturanlar yürüyebilir mi? Yağışlı günlerde ne yapacaklar? İskele’nin sözünü bile yapmıyoruz. Onların durumu daha vahim” diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

01-020.jpg00-001.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.