09 Mayıs 2024
  • İçel27°C

AĞAÇLAR KORUMA ALTINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışma yaptığı alanlarda yeşil alanların ve ağaçların zarar görmemesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Ağaçlar koruma altında

05 Haziran 2015 Cuma 22:52

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasındaki cadde ve bulvarda, yenileme ve modernizasyon çalışması yaparak, sorumluluk alanı içerisinde kalan alanlardaki ağaçların zarar görmemesi ve yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için hizmetlerine devam ediyor. 

Şantiye sahasında kalan ağaçlar ve çalı grupları, modern iş makineleri ile yıpratılmadan yerinden sökülerek, korunaklı bir şekilde taşınıyor. Daha sonra bu ağaçlar, belirlenen uygun noktalara dikilerek, ağaçların yaşamının devamı sağlanıyor. Doğanın korunması ve yaşatılmasına büyük önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre bilinci ve hassasiyeti ile sürdürdüğü çalışmalar ile tek bir ağaç zarar görmeden, kentin yeşil dokusu korunuyor.

Tulumba Köprüsü ve İstasyon Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında, alanda bulunan bazı ağaçlar, Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ileri teknoloji ağaç söküm iş makinesiyle zarar görmeden yerinden sökülerek, uygun bir alanda yeniden dikiliyor.  

Tulumba Köprüsü’nün yıkım çalışması ve yerine yapılacak Battı Çıktığı Projesi kapsamında köprü civarındaki ağaçlar ve çalı grupları, hassasiyet içerisinde sökülerek, Büyükşehir Belediyesi’ne ait fidanlıkta koruma altına alındı.

Aynı şekilde İstasyon Caddesi’nde yapılan yenile çalışmaları kapsamında, alandaki ağaçlar da düzenli bir şekilde taşınarak, fidanlıkta korumaya alındı.

a-aclar-koruma-altinda-(1).jpg

a-aclar-koruma-altinda-(2).jpg

a-aclar-koruma-altinda-(3).jpg

a-aclar-koruma-altinda-(4).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.