03 Mayıs 2024
  • İçel22°C

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN MAHALLE EVLERİ PROJESİ'NE TUSELOG’DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Mahalle Evleri’ projesi, Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) tarafından teşekkür plaketine layık görüldü.

Akdeniz Belediyesi’nin Mahalle Evleri Projesi'ne TUSELOG’dan Teşekkür Plaketi

18 Kasım 2015 Çarşamba 13:03

Haber Merkezi - Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, İstanbul’da düzenlenen “Yerel Karar Alma Süreçlerine Vatandaş Katılımı Çalışmaları Uluslararası Sonuç ve Sürdürülebilirlik Konferansına” katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İsveç Belediyeler Birliği ortaklığıyla yürütülen TUSELOG çerçevesinde düzenlenen konferansta, “Mahalle Evleri” projesinden ötürü Akdeniz Belediyesi’ne bir teşekkür plaketi takdim edildi. Çok sayıda yerli ve yabancı yerel yönetici ve yerel yönetimler uzmanlarının katıldığı konferansta, teşekkür plaketini, Akdeniz Belediyesi adına Eş Başkan Yüksel Mutlu aldı.

Karar mekanizmalarında vatandaşların katılımını önemsediklerini ifade eden Mutlu, konferansın konusunun da bu noktaya işaret ettiğini belirtti.

TUSELOG programı çerçevesinde 1 yıldır pilot belediye olarak kadın kooperatifi başta olmak üzere çeşitli konularda ortak çalışmalara imza attıklarını hatırlatan Mutlu, “Akdeniz Belediyesi’nin hizmet planlamaları insan odaklı hale gelmiştir. En küçük bir hizmet alanının kullanım şeklinden daha büyük ölçekteki ‘Mahalle Evleri’ gibi anlamlı projelerimize kadar yaptığımız tüm çalışmaları halkımıza danışarak şekillendiriyoruz. İçini dolduramadığınız projeler soğuk duvarlar olarak kalmaya mahkumdur.

Halkımızın talep ve dilekleri, bu anlamda son derece önemlidir. Bu açıdan, kadın kooperatifi projemiz başta olmak üzere birçok konuda işbirliği yaptığımız TUSELOG’dan bu plaketi almak bizim için daha anlamlı hale gelmiştir. İnsan odaklı çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Bu çalışmalarımızda emeği geçen tüm personelimize, bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmeyi borç biliyorum” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.