06 Mayıs 2024
  • İçel19°C

AKDENİZ'DE GENÇ YETENEKLER ESERLERİNİ SERGİLEDİ

Mersin’de merkez Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Mahalle Evleri kurs ve eğitim programlarını sergi ve etkinlikleri sürüyor.

Akdeniz'de genç yetenekler eserlerini sergiledi

16 Nisan 2016 Cumartesi 22:07

Haber Merkezi - Son olarak Adanalıoğlu Mahalle Evi’nde resim ve suluboya eğitimi alan öğrenciler, 495 eserlik dev bir sergi açtı.

Her yaştan yurttaşa beceri ve meslek kursları düzenleyen Akdeniz Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde binlerce insana ücretsiz eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Mahalle Evlerinde kurs ve eğitimlere devam eden öğrenciler, aldıkları eğitimlerin sonunda kendi alanlarında dönem sonu etkinlikleri düzenliyorlar. Adanalıoğlu Mahalle Evinde suluboya ve resim kursuna devam eden öğrenciler, 272 saatlik eğitimin ardından dönem sonu sergisini açtılar.

Toplam 495 eserin yer aldığı sergiye Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, birim müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldılar. Açılış öncesinde konuklara bilgi veren kurs öğretmeni Heykeltıraş Haydar Turan, haftada 2 gün 6’şar saat eğitim alan 10-12 yaş grubu öğrencilerin eserlerinin sergiye açıldığını ifade etti.

Toplam 20 kursiyer öğrencinin katıldığı sergide karakalem, suluboya ve strüktürel doku çalışmaları yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.