30 Nisan 2024
  • İçel28°C

ANAMUR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TÜRE'DEN TERÖR AÇIKLAMASI

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Belediye Meclis Toplantısını PKK´nın hain saldırıları sonucu şehit düşen askerlerimiz ile birlikte tüm şehit ve gazilerimiz adına meclis üyelerini saygı duruşuna davet ile açtı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'den terör açıklaması

06 Ağustos 2015 Perşembe 01:49

Haber Merkezi - 2´si sonradan kabul edilmek üzere 9 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan ve kendisi de emekli asker olan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, çözüm süreci adı altında sürdürülen süreçte PKK´nın doğuda her evi silah deposu haline getirdiğini söyledi.

Terör örgütü ile pazarlık yapılamayacağını ve yaşam alanının bırakılmaması gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Türe, “PKK terör örgütü, çözüm süreci denilen 3 yıllık dönemde daha da silahlanarak ve eleman bularak kendisini güçlendirdi. Her İlçede temsilcisi var. Karakollarımızın içerisine kadar girip tespit yapıyorlar. Hangi askerimiz polisimiz nerde kalıyor, evinin kaç odası var, yatak odası nerde hepsini tek tek tespit ediyorlar. Bu militanlar aramızda geziyor ve bizimle samimiyet kurarak kucaklaşıyorlar. Sonra 3 ayda bir, 6 ayda bir ortadan kayboluyorlar. İşte kayboldukları bu zamanlarda merkezlerine rapor veriyorlar” dedi. 

Son bir ayda, daha önce bir yılda verdiğimiz şehit sayısına ulaştığımızı kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Türe, Türkiye de ilk defa bir canlı bombanın 32 kişinin ölümüne neden olduğuna vurgu yaptı.

Kendisinin Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Subaylığı görevinden kıdemli yüzbaşı rütbesiyle emekli olduğunu ve bölgede aktif görev aldığını hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Türe, Teröristle pazarlık yapılamayacağını  her defasında dile getirdik. Bunlar sınır ötesine geçse bile daha da güçlenerek geri döner ve terör eylemlerine devam eder. İnanın şu anda ellerim titriyor. PKK doğuda değil, batıda da, Türkmenlerin yaşadığı Akdeniz Bölgesi'nde, Ege'de, İç Anadolu'da  saldırılarını arttırabilirler. Hepimizin dikkatli olması gerekir. Jandarma ve Polisimize yardım etmeliyiz. Şüpheli gördüğümüz her şeyi emniyet birimlerine bildirmemiz gerekir” dedi.

İnşa edilmesi planlanan Anamur Otogar binasının yerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne  devredilmesi başta olmak üzere 9 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısına 25 meclis üyesinden 6´sı Ak Parti, biri MHP ve birisi CHP´li olmak üzere 8 üye özel mazeret bildirerek katılmadı.

Meclis toplantısının ikinci oturumu, 7 Ağustos 2015 günü saat 10:00´da yapılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.