30 Nisan 2024
  • İçel21°C

ANAMUR'DA FESTİVAL BAŞLADI

Anamur 9.Uluslararası Kültür ve Muz Festivali, Satranç Turnuvası ile başladı. 4 gün sürecek festivalde Anamurlular unutulmaz anlar yaşayacak.

Anamur'da festival başladı

16 Temmuz 2015 Perşembe 02:17

Haber Merkezi - Anamur 9.Uluslararası Kültür ve Muz Festivali çeşitli etkinliklerle başladı.

İlk olarak satranç turnuvası ile başlayan festival etkinlikleri, çeşitli aktiviteler ile sürecek. 32 sporcu satranç turnuvasına katıldı. Ödüller, ilk gün akşam Turgay Başyayla konseri öncesi verilecek.

Satranç Turnuvası, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasında başlarken açılış programına festival Tertip Komitesi Başkanı Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel, Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Yaşar Yiğit, Anamur Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Karatağ, belediye Personelleri ve yarışmacılar katıldı.

23 Temmuz günü saat 17:30’da otogardan başlayacak festival yürüyüşü Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda yerel yemekler sunumu yapılacak. Festival yürüyüşü Halk dansları gösterileri ve mahalle muhtarlıkları tarafından hazırlanan görsellerle süslenecek. Sportif yarışmalar, deniz kenarında başlayacak.

Festival alanında sergi ve stand gezileri ile başlayacak akşam programında yerel sanatçılar sahne alacak. Ankara Mamak Halk Dansları Gösterisi'nin ardından Saat 21:30’da Turgay Başyayla sahne alacak.

24 Temmuz 2.günde ise Kültür Yarışmaları, Aile Dostlarımız Yarışıyor evcil hayvan yarışları, Bulgaristan Halk Dansları Gösterisi ve gecenin finalinde İrem Derici konseri gerçekleşecek.

25 Temmuz günü İskele’deki saat 17:00-Plaj voleybolu final maçının ardından Resim Yarışması saat 18:30’da Anfi Tiyatroda yapılacak. Ukrayna Halk dansları Gösterisi ise Festival Alanı’nda gerçekleşecek. Saat 20:30’da Kaan Kılınç klarnet dinletisi ve gecenin finalinde saat 21:30’da Zara sahne alacak.

26 Temmuz günü Sarıyayla Şenliği, Abanoz yaylası’nda gerçekleşecek. Cıngırtlaklar kurulacak. Geleneksel Yayla Oyunları ve yarışmaları sahnelenecek. Festival yayla Yürüyüşü saat 18:00’de Abanoz Orman işletmesi önünden başlayacak. Mehter takımı eşliğinde yürünecek.

Saat 21:00’de Anamurlu sanatçı Erdal Güney Sarıyayla Şenliği için sahne alacak.

dsc_6850.jpg

dsc_6857.jpg

dsc_6862.jpg

dsc_6880.jpg

dsc_6889.jpg

dsc_6897.jpg

dsc_6916.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.