01 Mayıs 2024
  • İçel23°C

ANAMURLU GENÇ YAZAR EDA POLAT, İLK SÖYLEŞİSİNİ OKUDUĞU ŞEHİT İBRAHİM ARMUT FEN LİSESİ’NDE YAPTI

Anamurlu genç yazar Eda Polat, “Fakat” adlı kitabının 1 Temmuz’da tüm Türkiye’deki kitabevlerinde satışa çıkmasının ardından ilk söyleşisini de okuduğu Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’nde yaptı. Söyleşiye ilgi yoğun oldu.

Anamurlu genç yazar Eda Polat, ilk söyleşisini okuduğu Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi’nde yaptı

24 Aralık 2015 Perşembe 02:41

Haber Merkezi - Mersin’in Anamur İlçesi’nde eğitim öğretim veren Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Eda Polat, “Fakat” isimli romanının Alter Yayıncılık etiketiyle yayımlanmasının ardından ilk kez söyleşi yaptı.

1 Temmuz’da tüm Türkiye’deki kitapevlerinde satışa çıkan “Fakat” adlı romanının ilk söyleşisini okuduğu okulda yapan Polat, okurlarıyla karşılıklı sohbet havasında geçen söyleşide öğrenci arkadaşlarının sorularını da cevapladı. 

Polat, öğrenci arkadaşlarının sorduğu sorularla romanını nasıl yazmaya karar verdiğini, romanının yazılış aşamalarını, karakterleri nasıl oluşturduğunu ve yayınevine romanını gönderdiğinde neler hissettiğini açıkladı.

“FAKAT” adlı 392 sayfadan oluşan romanında “Töre, kadın, erken yaşta zorla evlilik ve yaşam” konularından oluşan Kamer ve Merve’nin aşkını sürükleyici bir anlatım ile okuruna sunan Polat, ilk kez bir söyleşi düzenlediği için mutlu olduğunu söyledi.

İşte, Anamurlu genç yazar Eda Polat’ın arkadaşları ile yaptığı o söyleşi:
Yazarlık serüveninde okulumuzun katkıları nelerdir?
Hem öğretmenlerimiz hem de idarecilerimiz tarafından romanın öğrencilere tanıtılması açısından her türlü destek sağlanmıştır.
Romanını ilk olarak eline aldığında ne hissettin?
Bunu belli bir duygu ile anlatmak çok güç fakat ilk olarak gurur ve heyecan diyebilirim. 
İlerde meslek seçimini yaparken yazarlığı düşünüyor musun?
Açıkçası düşünmüyorum, yazarlık benim hobilerim arasında, meslek olarak çok farklı hedeflerim var.
Kitabını yazman ne kadar zamanını aldı?
Düzenlemesiyle birlikte 10 ay ama kitabın kurgusunu ne kadar sürede belirlediğimi hatırlayamıyorum.

Söyleşi sonrası açıklamalarda bulunan Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Hacı Yakup Arslan, 15 yaşında böyle kapsamlı bir roman yazan öğrencisinin başarısıyla büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Aslan, “Gelecekte daha güzel başarılar yakalayacağına yürekten inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Öğrencimize destek olan ailesine ve edebiyat öğretmenlerimize de teşekkür ederim” dedi.

img_0191.jpg

img_0178.jpg

img_0206.jpg

img_0220.jpg

img_0228.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.