06 Mayıs 2024
  • İçel20°C

ANAMURLU ŞAİR ABDÜLKADİR BULUT, ÖLÜMÜNÜN 30. YILINDA ANILDI

Akdeniz'in kekik kokulu şairi Abdülkadir Bulut, 30. ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından anıldı. Anamur'daki anma etkinliğe Anamur dışından da katılımın olması dikkat çekti.

Anamurlu Şair Abdülkadir Bulut, ölümünün 30. yılında anıldı

10 Ağustos 2015 Pazartesi 22:40

Haber Merkezi - Anamur’un yetiştirdiği önemli Şair-Yazar Abdülkadir Bulut, ölümünün 30. yılında sevenleri tarafından Anamur'da yapılan bir anma etkinliği ile anıldı. 

Dragon Parkı Amfi Tiyatro'da yapılan anmaya yine Anamur’un yetiştirdiği Öğretmen Şair Barış Erdoğan, Ankara’dan Şair Aydan Yalçın, Şair Bircan Çelik, Genç Şair Cihan Barış Budak, Bulut’un eşi Havva İnce Bulut, oğlu Ekim, torunu Kadir, dostları, şiir severler ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu Beste Nurten Savaşın yaptığı programda, açış konuşmasını Anamur Kültür Derneği Başkanı Yaşar Alıcı yaptı.

Daha sonra Bulut’un şiirlerini okumak için kürsüye gelen  şair Aydan Yalçın, Şair Bircan Çelik, Öğretmen Zeki Yalçın Rıdvanağaoğlu ve Şair Barış Erdoğan, Bulut ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını dile getirdikten sonra izleyicilere Bulut'un şiirlerinden birer kesit sundular.  

Anma programı, Anamur ilçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dursun Yağmur’un ud ile okuduğu nihavent makamında şarkılar ve Yerel Sanatçı İlker Toğrul’un bağlamasıyla seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Etkinliğe katılan şairler, okuyucularının aldığı kitaplarını da imzaladılar.

Kaynak: HaberAnamur

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.