04 Mayıs 2024
  • İçel22°C

'ANTİK DÖNEMDE AKDENİZ' BULUŞMASI

MERSİN Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi (KAAM) ve Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü işbirliğiyle ‘Antik Dönemde Akdeniz’de Kırsal ve Kent’ konulu sempozyum düzenlendi.

'Antik dönemde Akdeniz' buluşması

08 Nisan 2016 Cuma 23:29

Haber Merkezi - MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Prof.Dr.Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma yur içinden birçok üniversiteden akademisyenin yanı sıra Kanada, Almanya, Avusturya ve İngiltere’den bilim adamları katıldı.

Sempozyumun Arkeoloji Bölümü öğretim elamanı Dr.Ümit Aydınoğlu öncülüğünde hazırlandığını ifade eden KAAM Müdürü Prof.Dr.Serra Durugönül, farklı ülkelerden bilim adamlarını Mersin’de buluşturarak, tarihi açıdan çeşitli sonuçlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Turizmle ilgili değerlendirmeler de yapan Durugönül, Antalya bölgesine yönelik teşviklerin Mersin’e de verilmesi gerektiğine vurguladı.

Durugönül şunları söyledi: "Turizm fakültelerinden ve meslek yüksekokullarından mezun garsonların otellerde çalışması gerek. Bu tarz kaliteli otellerin yapılması için teşvikler gelirse belki o zaman tarihi eselere de daha iyi bakılması gerektiği sonucu uyanır. Çünkü kişiler bir tek otellerde yatmaya gelmiyor, ören yerlerini de geziyor. Düzensiz, pis yerler ve su şişelerinin çevrede yer aldığı kentlere de kimse gelmek istemiyor. Ayrıca, Mersinde arkeolojik çalışmalar kapsamında Yumuktepe’de, Olba’da, Ayaş Merdivenli Kuyuda, Soli’de ve Viranşehir’de kazılar sürüyor."

Sempozyum programında Dağlık Kilikya kırsal yerleşimleri teknik gezisi de yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.