02 Mayıs 2024
  • İçel21°C

BAŞKAN TUNA, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tuna, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

28 Ekim 2015 Çarşamba 18:20

Haber Merkezi - Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl 92. yıldönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet’in, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne bıraktığı en önemli miraslardan biri olduğunu söyledi.

Ulu Önder Atatürk’ün; “Türk Milleti’nin karakterine en uygun idare şekli Cumhuriyettir” sözünü hatırlatarak mesajına başlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna; Cumhuriyet’in, aziz Türk Milleti’nin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri olduğunu vurguladı.

Türk Milleti olarak Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için çalışmak zorunda olduğumuzu ifade eden Başkan Tuna; “Türk Milleti’nin, Ulu Önderimiz Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bizlere düşen görev, Cumhuriyet'in bu kazanımlarına sahip çıkarak, Atatürk'ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmak ve milletimizin ortak değerlerini korumaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Başkan Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 9.sunu düzenledikleri ve her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günde başlattıkları Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası’nın açılış maçını izlemeye herkesi davet etti.

Müsabaka; 29 Ekim Perşembe günü saat:14.00’de Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi takımları arasında oynanacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.