06 Mayıs 2024
  • İçel20°C

BAŞKAN TUNA, ÖĞRENCİLERLE MEŞE PALAMUDU DİKTİ

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, öğrencilerle birlikte meşe palamudu tohumları ekti. Öğrenciler, ektikleri tohumları yetiştirmek üzere evlerine götürdü.

Başkan Tuna, öğrencilerle meşe palamudu dikti

15 Aralık 2015 Salı 16:55

Haber Merkezi - Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde TEMA Vakfı Toroslar Şubesi yönetimi, Yenişehir İlkokulu ve Necdet Ülger Ortaokulu öğrencileri, meşe palamudu tohumlarını toprakla buluşturdu. Etkinliğe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak, öğrencilerle birlikte meşe palamudu tohumu ekti.

Tuna, bura yaptığı konuşmada, geleceğe bırakılacak en büyük mirasın yeşil alanlar olduğunu belirterek, meşe palamudunun toprak için önemine vurgu yaptı.

Meşe palamudunun erozyonla mücadelede çok önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Tuna, TEMA Vakfı’na da teşekkür ederek, “Toroslar Belediyesi olarak TEMA Vakfımızla birlikte doğanın dengesinin korunması noktasında ortak çalışmalara imza atıyoruz. Anadolu coğrafyası önceden her tarafı ağaçlık iken bugün maalesef özellikle İç Anadolu’da her taraf ova gibi. Eğer dünya bu şekilde hoyratça kullanılırsa bizden sonra gelecek nesillere çok kötü bir dünya bırakırız.

Bilim adamlarının yapmış olduğu araştırma neticesinde, dünya bu şekilde kullanılırsa 2060 yılında buzulların eriyeceği ve deniz kenarındaki kentlerin 10-15 metre sular altında kalacağı söyleniyor. Biz nasıl koruyacağız? İşte TEMA Vakfımız bu anlamda hakikaten çok önemli bilinçlendirmeler yapıyor.

Belediyemiz ile ortak bir proje ile sizleri ağaç dikmeye yöneltiyorlar. Hepimiz birey olarak 35 tane ağaç dikmek durumundayız. Toroslar Belediyesi olarak bugüne kadar 106 bin metrekare olan yeşil alan miktarını 1 milyon metrekarenin üzerine çıkarttık. Hedefimiz daha büyük. Hep birlikte inşallah bunu başaracağız. Doğanın dengesini korumazsanız doğadaki canlılar ölüyor. O canlıların ölmesi demek dengenin bozulması demek” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.