16 Mayıs 2024
  • İçel19°C

BAŞKAN TURGUT’TAN YAZAR CELAL TAŞKIRAN’A ZİYARET

Silifkelileri iyi günde de kötü günde de yalnız bırakmayan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, hasta ve yaşlı ziyaretleri ile hemşehrilerine moral vermeye devam ediyor.

Başkan Turgut’tan Yazar Celal Taşkıran’a ziyaret

29 Ağustos 2015 Cumartesi 22:11

Haber Merkezi - Göreve geldiği günden bu yana halkın iyi ve kötü günlerinde yanında olmaya çalışan ve ilçe halkının takdirini toplayan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Celal Taşkıran’ı, Uzuncaburç Mahallesi’nde ki evinde ziyaret etti.

Vatandaşların acılarını ve dertlerini paylaştıklarını, onları önemsediklerini ve unutmadıklarını ifade eden Başkan Turgut, vatandaşlara yönelik ziyaretlerini aksatmadan devam ettireceklerini belirtti.

“Kültür ve sanata katkı sağlayan güzel yürekli insanların yanındayız”

Yazar Celal Taşkıran ile bir süre sohbet eden Başkan Turgut, “Hastalık da sağlık da bizim içindir. Gezip gören, koşup eğlenen insanlar, hasta oldukları zamanlarda her gün görüp konuştuğu insanları görmek ister, ziyaret edilmek isterler. 

Bizlerde yazarımız Celal Taşkıran’a Uzuncaburç Mahallesi’ndeki evinde “Geçmiş olsun” ziyaretinde bulunduk. Sayın Celal Taşkıran’a Silifke ve Hassloch Kardeş Şehirleri Ortak Kültür Projesi “Türkçe Dilbilgisi – Kardeş Kentlerin Kitabı” için teşekkür ediyoruz. 

Turizm rehberi olan ve geçmiş yıllarda Silifke Turizm Müdürlüğü görevini yürüten değerli büyüğümüz Celal Taşkıran, Silifke'nin turizm elçisi durumundadır. İngilizce olarak kaleme aldığı Silifke ve Çevresi adlı eser, kaymakamlıklarda, valiliklerde, kütüphanelerde, konsolosluklarda, büyükelçiliklerde, 5 yıldızlı otellerde, seyahat acentelerinde, yani yurt içi ve yurt dışında turizmle ilgili her yere gönderilmiştir. Böylelikle Silifke, dünyanın dört bir tarafından bilinir hale gelmiştir.

Bunun yanında son 10 yılda kaleme aldığı ve emek harcadığı Silifke ve Hassloch kardeş şehirlerinin ortak bir kültür projesi olan ''Türkçe Dilbilgisi - Kardeş Kentlerin Kitabı”da kendisinin büyük emek ve gayretleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu kitabın tanıtımını yapmaktan da büyük mutluluk duyduk. 

Kültür ve sanata katkı sağlayan güzel yürekli insanların her zaman yanında oluyoruz, olacağız” dedi. 

Celal Taşkıran da, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a yapmış olduğu ziyaretten dolayı teşekkür etti.

dsc_0019-002.jpg

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.