16 Mayıs 2024
  • İçel22°C

“BİR BAKIŞTA MERSİN PROJESİ" İMZA ALTINA ALINDI

ÇKA 2015 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bir Bakışta Mersin” projesi, imza altına alındı.

“Bir Bakışta Mersin Projesi" imza altına alındı

28 Eylül 2015 Pazartesi 22:08

Haber Merkezi - Çukurova Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bir Bakışta Mersin” projesi uygulanması için Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahattin Karahasanoğlu arasında sözleşme imzalandı.

“Bir Bakışta Mersin” projesi ile Mersin İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’ne 1 adet sunucu ve üzerinde 1 dijital otomasyon sistemi kurulacak, 30 adet ören yeri ve müzenin panoramik çekimleri yapılacak ve yapılan bu çekimler fuar ve tanıtımlarda kullanılmak üzere, proje kapsamında alınacak olan sanal gözlüklere yüklenecek.

437 bin 330 liralık toplam bütçenin yüzde 75’inin Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılanıyor. 12 ay sürecek projeyle Mersin ve bölgesinin turizm alanlarının sunumunda elektronik-dijital altyapı düzenlemelerinin yapılması yoluyla kalitenin artırılması, uluslararası standartların yakalanması, turizm alanlarının cazibesinin artırılması ve elektronik bilgilendirme, yönlendirme altyapısının oluşturulması, turizm tanıtım faaliyetlerinin Foursquare, Swarm, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya yönetim sistemiyle yapılması, yaşlı ve engellilere yönelik engellerin ortadan kaldırılması, ören yerlerinde tarihi dokunun korunması, QR kod uygulamasının etkin şekilde uygulanması bakımından Mersin turizmine önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.