12 Mayıs 2024
  • İçel19°C

BOZYAZI'DA YILANLARIN AŞKI ÖLÜMLE BİTTİ

Bozyazı'da yılanların aşkı ölümle bitti. Yılanları gören mahalleli, korkuya kapıldı ve yılanlar öldürüldü.

Bozyazı'da yılanların aşkı ölümle bitti

24 Haziran 2015 Çarşamba 01:20

Ali TANDOĞAN - Mersin’in Bozyazı ilçesinde bir evin önünde çiftleşen kara yılanlar, korkuya kapılan mahalleli tarafından öldürüldü.

Havaların ısınmasıyla birlikte kırsal alanda ortaya çıkan yılanların çiftleşme dönemi de başladı. Ancak bu dönem yılanlar için zaman zaman ölümle de sonuçlanabiliyor.

Mersin’in Bozyazı ilçesinde kent merkezine kadar inen bir çift yılanın sonu da böyle oldu. Tekeli Mahallesi Girne Sokak’ta çiftleşme esnasında görülen bir çift kara yılan, vatandaşları korkuttu. Boyları 1 metre 75 santimetreye ulaşan iki kara yılanı çiftleşirken gören mahalle sakinlerinden Şenol Portakal, korkuya kapılarak yılanları öldürdü.

Yılanların çiftleşme döneminde saldırgan bir tutum sergilediğini ileri süren Portakal, küçük çocukları olduğunu, bu nedenle endişelenerek yılanları öldürmek zorunda kaldığını söyledi.

Yılanların çok atik ve süratli bir hayvan olduğunu, normal zamanlarda insanlardan kaçtığını dile getiren Portakal, "Ancak çiftleşme sırasında kördüğüm olduklarından kaçmaları mümkün değil. Bu nedenle gördükleri insanlara kendilerine zarar verileceği içgüdüsüyle saldırmaktalar. Bu nedenle öldürmek zorunda kaldık" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.