11 Mayıs 2024
  • İçel20°C

BOZYAZILI KINALI KUZULAR, KIŞLA YOLUNDA

Bozyazı'da 1995/3 tertip olarak askere gidecek olan gençlere, asker uğurlama gecesi düzenlendi. 1995/3 tertip olarak askere gidecek olan 7 Kınalı Kuzu, kendileri için düzenlenen programda gönüllerince eğlendiler.

Bozyazılı Kınalı Kuzular, kışla yolunda

01 Ağustos 2015 Cumartesi 00:42

Ali TANDOĞANMersin'in Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesi’nde 1995/3 tertip olarak askere gidecek olan gençlere, asker uğurlama gecesi düzenlendi.

Tekmen Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa, asker yakınları ve vatandaşlar katıldı. Gelen misafirleri girişte karşılayan asker adayları, gidecek oldukları görev yerleri ile birlikte isimleri tek tek okunarak sahneye davet edildi. Sahneye çıkan gençler, kendilerini uğurlamaya gelen vatandaşları hep birlikte selamladılar.

Sunucu Ahmet Cihan Kar, asker ailelerine seslenerek, "Her şartta, her yerde başınız dik, alnınız açık, gönlünüz alçak olsun" dedi. Gururdan, kibirden uzak durulmasını isterken Kar, "Bu vatan kolay kazanılmadı. Vatanının varlığı, basit usullerle sürmemekte. Bu vatanın varlığı, sizden önceki gençlerin dik duruşlarıyla bu günlere geldi. Yine sizlerin ve sizden sonraki gençlerin de gururlu, kararlı, dimdik duruşlarıyla ilelebet devam edecektir. Dileğimiz ocaklara ateş düşmesin, analar ağlamasın, yavuklular gözü yaşlı kalmasın" diye konuştu.

Konuşmanın ardından askere gidecek gençlerin ellerine, anneleri tarafından kına yakıldı. Program, yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde asker adayları ve ailelerinin oyunlarıyla devam etti.

Tekmen Mahallesi’nden 1995/3  tertip askere gidecek olan 7 gencimizin isimleri ve gidecekleri yerler şöyle: Ali Bal -Tokat, Bayram Ali Teke -Isparta, Akif Türe -Burdur, Ferhat Gül -Ankara, Mehmet Özaydın- Burdur, Hakan Çakar- İzmir, Adem Sabit - Isparta.

3(198).jpg

4(162).jpg

oynd.jpg

7(112).jpg

6(132).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.