07 Mayıs 2024
  • İçel22°C

ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TARTIŞILDI

MERSİN’de düzenlenen 1’nci Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’nda uzmanlar çalışan sağlığı ve güvenliğini tartıştı.

Çalışan sağlığı ve güvenliği tartışıldı

28 Nisan 2016 Perşembe 23:03

Haber Merkezi - Marehan Convention Center’daki sempozyumda söz alan Vali Özdemir Çakacak, sağlıklı ve güvenli ortamda çalışmanın en temel insan haklarından biri olduğunu söyledi.

Vali Çakacak, iş sağlığı ve güvenliğinde temel amacın 'çalışanların sağlığına zarar verebilecek etkenlerin önceden belirlenerek, gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması' olduğunu söyledi. 

Çalışan sağlığı ve güvenliği alanında 2011 yılında hizmet vermeye başlayan Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün birçok ilke imza attığını kayden Çakacak, Mersin Sanayi Sitesi ile imzalanan protokol ile çok küçük ve küçük ölçekli işletmelere bu konuda hizmet verildiğini anlattı. 

Açılış konuşmalarının ardından Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Güldağ, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aytekin Kemik, Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Prof.Dr.Gülden Ersöz, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yetkilendirme Daire Başkanı Furkan Yıldız ve İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanı Veysel Gül konuyla ilgili düşüncelerini içeren konuşmalar yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.