30 Nisan 2024
  • İçel24°C

CEVİZ FİDANLARININ YERİ HAZIR

Mersin'de sonbaharda dikilecek olan ceviz fidanlarının yeri hazırlandı. Amaç, kırsal kesimde yaşayan insanların gelirlerini arttırmak.

Ceviz fidanlarının yeri hazır

28 Haziran 2015 Pazar 14:19

Haber Merkezi - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yöre halkının gelirini artırmak amacıyla gelir getirici türlerden cevizle ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Arslanköy'de sonbaharda dikilecek ceviz fidanlarının çukurları açıldı. 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, gelir getirici türler yoluyla kırsal alanda yaşayan vatandaşların gelirini artırmaya yönelik politikası kapsamında sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2015 yılı programı dahilinde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü, Arslanköy Orman İşletme Şefliği Yaylacık mevkiinde 3,5 hektarlık sahada mini ekskavatörle 450 adet ceviz fidanı çukuru açılıp, sulama amaçlı 1 adet havuz yapıldı. Sonbaharda fidan dikimi gerçekleştirildikten sonra ceviz fidanlarının bakımı yapılmak şartıyla kullanım hakkı sertifikalandırılarak yöre halkına verilecek.

Arslanköy'de yapımına başlanan projeyi yerinde denetleyen Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Şu an yapılan arazi hazırlık çalışmalarının ardından güzün yapılacak dikimlerle birlikte vatandaşlarımıza bu sahayı 450 ceviz fidanı ile birlikte teslim edeceğiz. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak yöre halkımıza gelir getirici türler yoluyla verdiğimiz hizmetimize yeni bir halka daha ekliyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.