16 Mayıs 2024
  • İçel21°C

CHP ANAMUR İLÇE BAŞKANI AZİZ ASLAN'DAN ÖNEMLİ MESAJ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Cumhuriyetin kuruluşu, laik Cumhuriyetin ana ilkelerinin belirlenişi ve çağdaş Türkiye'nin kuruluşunun ilk adımı...

CHP ANAMUR İLÇE BAŞKANI AZİZ ASLAN'DAN ÖNEMLİ MESAJ

22 Nisan 2019 Pazartesi 09:55

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Anamur İlçe Başkanı Aziz Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP İlçe Başkanı Aziz Aslan, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümünde, ülke ve ulus olarak ihtiyacını duyduğumuz laik eğitim, hoşgörü, toplumsal barış ve cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla savunmanın yanı sıra her türlü bağnazlığa karşı mücadele etmek de temel ve asli sorumluluklarımız içerisinde yer almaktadır” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Cumhuriyetin kuruluşu, laik Cumhuriyetin ana ilkelerinin belirlenişi ve çağdaş Türkiye'nin kuruluşunun ilk adımı olduğunu belirten Aslan, şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde çalışmalarına başlayan bu Meclis, önce cumhuriyeti, sonra demokrasiyi gerçekleştirmiştir. Bugünkü Anayasamızın temel ilkelerini esas alan bu anlayışın şekillenmesine önderlik eden Meclis’in koyduğu ilke ve anlayışlar, günümüzde de geçerliliğini sürdürmektedir, sürdürecektir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümünde, ülke ve ulus olarak ihtiyacını duyduğumuz laik eğitim, hoşgörü, toplumsal barış ve cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla savunmanın yanı sıra her türlü bağnazlığa karşı mücadele etmek de temel ve asli sorumluluklarımız içerisinde yer almaktadır. Bu anlayışla, Meclisimizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

1462_1.jpg

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.