15 Mayıs 2024
  • İçel20°C

'ÇOCUK GELİNLER'İ ANLATIP ÖDÜL ALDILAR

MERSİN'de Toros Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 'Çocuk Gelinler' konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

'Çocuk Gelinler'i anlatıp ödül aldılar

25 Nisan 2016 Pazartesi 00:13

Haber Merkezi - Toros Rotary Kulübü'nün ‘Çocuk Gelinler’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasına 10 okul katıldı. Toros Rotary Kulübü Başkanı Tufan Ballı, farkındalık yaratmak için, 'çocuklar gelin olmasın' demek için toplandıklarını, çocukların önce okumasını, kariyer sahibi olmasını, sonra gelin ve anne olmasını istediklerini söyledi.

Mersin olarak tek yumruk olamadıklarını dile getiren Ballı, "Bu etkinliğe sadece 4-5 okul değil de, bütün okulların katılmasını isterdik. Yaklaşık 10 okulla sınırla kalarak elimize ‘Çocuk gelinler’ konulu 100 adet kompozisyon ve şiir ulaştı. Biz Mersin olarak bu sayıyı daha fazla artırabilirdik. Biz Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Rotary Kulüpleri olarak bu ve buna benzer projelerle farkındalık yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

Düzenlenen etkinlikte, yarışmada başarı sağlayan öğrenciler, şiir ve kompozisyon alanında ödüllerini aldı. Lise ve Ortaokul düzeyinde ayrı ayrı sınıflandırılan öğrencilerin ödüllerini aldıktan sonra bir hayli mutlu oldukları gözlendi.

Yarışmada lise düzeyinde şiir alanında birincilik ödülünün sahibi Özel Güney Gelişim Lisesi Öğrenci Kerem Tercan Oldu. 2'ncilik ödülünü Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ceyda İnce alırken, 3'ncülük ödülünü ise, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Talha Erdem aldı. Ortaokul düzeyinde şiir alanında birincilik ödülüne layık görülen öğrenci ise, Kasım Ekenler Ortaokulu Elif Nur Altınkılıç oldu. Lise düzeyinde Kompozisyon alanında birincilik ödülünü, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Nur Hoş, 2'ncilik ödülünü Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hilal Yaren Can, 3'ncülük ödülünü ise yine Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hilal Ezgi almaya hak kazandı.

Ortaokul düzeyinde Kompozisyon alanında ise, birincilik ödülünü 3 Ocak Ortaokulu öğrencisi Ceren İnce, 2'ncilik ödülünü Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencisi Narin Aksen almaya hak kazanırken 3'ncülük ödülünün sahibi, Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencisi Eylül Yıldız oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.