06 Mayıs 2024
  • İçel15°C

DEFİNE AVCILARI, KEPÇEYLE KAZI YAPARKEN YAKALANDILAR

Erdemli'de tarihi eser kaçakçılığını önlemek amacıyla başlatılan proje kapsamında 11 şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Define avcıları, kepçeyle kazı yaparken yakalandılar

22 Temmuz 2015 Çarşamba 02:42

Haber Merkezi - Mersin’in Erdemli ilçesindeki define aramak amacıyla kepçe ile kaçak kazı yapan 11 kişi, suçüstü yakalandı.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Merkez Mahallesi Sorgun mevkiindeki ormanlık alanda, define aramak maksadıyla kepçe ile kaçak kazı yapan 11 kişiyi suçüstü yakaladı. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Açıklamada, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına yönelik Mersin Valiliği koordinesinde, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdikleri, ’Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol’ sloganı ile başlatılan proje ile kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunmasının hedeflendiği, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik çalışmaların aralıksız devam edileceği bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.