29 Nisan 2024
  • İçel21°C

ERDEMLİ YÖRÜK MÜZESİ'NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Mersin'in Erdemli Belediyesi tarafından yaptırılan ilçenin ilk Yörük Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Yörük kültürünün sergileneceği müzenin yakın zamanda hizmete açılaşacağı bildirildi.

Erdemli Yörük Müzesi'nde son aşamaya gelindi

16 Aralık 2015 Çarşamba 22:54

Haber Merkezi - Erdemli Belediyesi'nin, bir ilke imza atarak sahil şeridinde yapımına başladığı Yörük Müzesi'nin inşaatı devam ediyor.

Yapım çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mazisi Yörük hayatına dayanan bir ilçede Yörük Müzesi olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, "Bu eksikliği de gidermek bize nasip oldu. Erdemli'de ilk kez bir Yörük Müzesi sergilenecek. Vatandaşlarımız bu müzeyi gezerken kendilerinden mutlaka bir şeyler bulacaklar. Biz mazimizi unutmayız ve unutturmayız" dedi.

Belediye olarak ilgi çekici, kalıcı ve vatandaşın yararına olan her türlü projeyi değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Tollu, "Erdemli'nin özüne uygun, geçmişine ışık tutup, geleceğine katkı sağlayacak projeleri hemen hayata geçiriyoruz. Yörük Müzesi bu bağlamda gelecek nesillerimizin geçmişinden bihaber yaşamalarına mani olacaktır. Kültürel hizmetlerimiz devam ediyor. Daha başka projeler üzerinde de çalışmalarımız sürüyor.

Erdemli'nin tarihine ve kültürüne sahip çıkarak gelecek nesillere en sağlam şekilde bırakılabilmek için üzerimize düşen görevleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Yörük Müzesi Erdemli'ye hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, belediye yetkilileri, müzenin zenginleştirilmesi açısından bazı çalışmalar yapılacağını dile getirerek, elinde Yörük kültürüne ait malzeme, araç ve gereçler bulunan vatandaşların Erdemli'ye ilk defa yapılan bu müzeye bağış yapmalarını istediler. Müzeye malzeme bağışlayan vatandaşların isimlerinin de bu müzede yazılacağı kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.