09 Mayıs 2024
  • İçel26°C

ERKDER’DEN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI

İstanbul’daki Erdemliler’in ve Mersinliler’in sesi olan Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği (ERKDER), Kütüphaneler Haftası münasebetiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

ERKDER’den Kütüphaneler Haftası Mesajı

27 Mart 2016 Pazar 23:36

Haber Merkezi - ERKDER, cumartesi günü bir toplantı düzenleyerek Kütüphaneler Haftası nedeniyle yayınladıkları basın bildirisinde okuma alışkanlığının kazandırılması için ERKDER olarak her türlü desteği vereceklerini duyurdular.

Toplantıda kütüphanelerin önemine vurgu yapılırken, ülkemizde kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için yapılan çalışmalara, düzenlenen kampanyalara, ERKDER olarak destek verileceği ve bu yönde çalışmalar yapılacağı bildirildi.

Basın bildirisinde, “Okuma alışkanlığını geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, halkımızı kütüphanelere gitmeye teşvik etmek amacıyla 1964 yılında ilk kez kutlanan Kütüphaneler Haftası dolayısı ile tüm ülkemizin ve hemşehrilerimizin Kütüphaneler Haftası’nı kutluyoruz.

Şüphesiz ki eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitap okumaya dayanır. Kitap okumak insan hayatını her yönüyle zenginleştirdiği gibi, olayları farklı bakış açılarıyla görmemizi sağlar. Kişilerin kendilerini geliştirmelerini, yaşam kalitelerini yükseltip cehaletten kurtulmalarını sağlayarak, insanlara güçlü bir kişilik kazandırır.

Ancak ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük seviyelerde olup, ülkemizin en büyük toplumsal sorunlarından birini oluşturmaktadır.2011 yılında yapılan bir araştırma sonucuna göre,  kitap okuma oranı ülkemizde, sadece % 1 seviyesinde kalmaktadır.

 Bu sebeple, okullarımızda uygulanacak okumayı teşvik edici ve özendirici Milli Eğitim politikaları yanında, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Yapılacak seminer konferans ve kampanyalarla, kitapların ve kütüphanelerin önemi anlatılmalıdır. İnsanlarımıza Kütüphane kullandırma alışkanlığı kazandırılmalıdır.

ERKDER, bu kapsamda yapılan hemen her türlü çalışmayı desteklemektedir ve bu doğrultuda çalışmalar yapacaktır.

Saygılarımızla.” denildi.

img-20160326-wa0003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.