04 Mayıs 2024
  • İçel21°C

ESNAF DA ,VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİ

Haldeki fiyatlar yazılmıyor

ESNAF DA ,VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİ

06 Şubat 2022 Pazar 17:41

Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda  bulunan Anamur meyve -sebze toptancı halinde bulunan ve günlük fiyatların yazıldığı tabelaya fiyatlar günlük olarak yazılmıyor.

Ürün yetiştirici ve vatandaşlar Anamur halindeki fiyat panosuna fiyatların güncel olarak yazılmasını bir çok kez uyarmalarına rağmen bir türlü güncel fiyatların yazılmadığından dertli..

Oysa 07.07.2012 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkındaki yönetmeliğin 9.maddesinde bu tür yerlerdeki bulunması zorunlu haller sayılmış ve Fiyat tablosunun zorunluğu olduğu söylenmiş, yine aynı maddenin devamında " ... orta ve büyük ölçekli toptancı hallerinde Sebze ve meyve fiyatları ile uygun görülen diğer bilgilerin yayımlanması amacıyla, toptancı hal bünyesindeki bilgi işlem sistemine bağlı dijital fiyat panosu, yeterli sayıda ve kolaylıkla görülebilecek yerlerde kurulur..." denilmektedir. 

Anamur sebze ve meyve toptancı haline,  dijital pano koyulması durumunda her daim fiyatların güncel olarak yazılmasının sağlanmasının gerektiği, işlerin daha kolay olarak planlanmasını sağlayacağı ve 21. yüzyıla uygun olarak elektronik dijital panoda fiyatların gösterilmesinin daha uygun olacağı yine vatandaşlar tarafından dile getirilmektedir.

 

toptanci-hali.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.