04 Mayıs 2024
  • İçel22°C

GALAXY NOTE 5’TE USB-C OLACAK!

Samsung’un beklenen yeni phablet modeli Galaxy Note 5 ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Özellikle Sony tarafından yapılan USB-C açıklamasından sonra diğer markaların USB-C’ye olan yaklaşımı merak ediliyor.

Galaxy Note 5’te USB-C olacak!

13 Haziran 2015 Cumartesi 23:04

Haber Merkezi - Dün Sony tarafından yapılan açıklamada, USB-C’yi herhangi bir elektronik cihazlarında kullanmayacaklarını öğrenmiştik. Sony’nin buradaki gerekçesi, USB-C’nin henüz tam anlamıyla kabul görmüş bir teknoloji olmamasından kaynaklanıyordu. Ancak Samsung, USB-C’yi bu sonbaharda çıkaracağı yeni phablet modeli Galaxy Note 5’te kullanacak. Eylül ayında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2015 fuarında görücüye çıkacak olan Galaxy Note 5, USB-C kullanan ilk telefonlardan birisi olacak.

Samsung tarafından phablet modellerinin veri aktarımı ve hızlı şarjı konusunda çalışmalar uzun süredir var. İlk etapta Galaxy Note 3 modelinde USB 3.0’ı destekleyen Samsung, şimdide daha hızlı şarj ve daha hızlı veri aktarımı için Note 5 modelinde USB-C’ye yer verecek. 3A akıma kadar şarjı destekleyen USB-C standardıyla birlikte Galaxy Note 5’te çığır açacak bir hızlı şarj teknolojisi görebiliriz.

c Note 5’te 4100 mAh batarya, 4K çözünürlük desteği, 7.9 mm kalınlık, Exynos 7422 yongası, UFS 2.0 hızında microSD kart slotuve Android 5.1.1 Lollipop sürümü bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.