06 Mayıs 2024
  • İçel21°C

GAZETECİ-YAZAR İSMAİL ÇETİN'İN "EHLİ BEYT VE YEŞİL SARIKLI ÇAKIR DEDE" KİTABI ÇIKTI

Bozyazı'nın yetiştirdiği önemli isimlerden olan Gazeteci-Yazar İsmail Çetin'in uzun bir çalışma sonrası çıkardığı "Ehli Beyt ve Yeşil Sarıklı Çakır Dede" kitabı raflardaki yerini aldı. Kitap, ilk okuyucularından tam not aldı.

Gazeteci-Yazar İsmail Çetin'in "Ehli Beyt ve Yeşil Sarıklı Çakır Dede" kitabı çıktı

04 Ağustos 2015 Salı 22:08

Haber Merkezi - Gazeteci Yazar İsmail Çetin'in "Ehli Beyt ve Yeşil Sarıklı Çakır Dede" adlı yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

Tevhidin Merkezi Ehli Beyt, Bozyazı - Anamur- Aydıncık ve bölgenin manevi koruyucusu Ehli Beyt soyundan Yeşil Sarıklı Çakır Dede'nin hayatı ve Atatürk gerçeğini ele alan kitap, ilk okuyucuları tarafından beğeni topladı.

Bozyazı'nın yetiştirdiği önemli isimlerden olan Gazeteci Yazar İsmail Çetin, kitabıyla ilgili, "Bu kitabın yazılmasında en büyük pay sahibi Ehli Beyt'siz İslam olmayacağını ortaya koyan Prof. Dr. Haydar Baş'tır" dedi.

Çetin, "Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekedüzü Mezarlığı'nda kabri bulunan Yeşil Sarıklı Çakır Dede Ehli Beyt soyundandır. Çakır Dede, Hacı Bektaşi Veli soyundan gelmektedir. Bütün Müslümanlar'ın ziyaret etmesi gereken Erenlerden, bir Allah dostudur” diye konuştu.

Kitabın içeriğinde,  Ehli Beyt Gerçeği, Yeşil Sarıklı Çakır Dede'nin hayatı ve kerametleri ile Atatürk’ün Ehl-i Beyt soyundan bir Seyit  olduğunun belgelerini içerdiğini ifade eden Çetin, “Kitap doyurucu oldu. Harcadığım emek ve zahmete değdi. Kitabın hazırlanmasında bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Herkesin okumasını tavsiye ederim" şeklinde konuştu. 

cakir.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.