06 Mayıs 2024
  • İçel21°C

GÜLİMDER, 2 BİN 500 KİŞİYE AŞURE DAĞITTI

GÜLİMDER, Hicri Yılbaşı Muharrem ayının girmesiyle Merkez Camii önünde ve Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 2 bin 500 kişiye aşure ikramı gerçekleştirdi.

GÜLİMDER, 2 bin 500 kişiye Aşure dağıttı

18 Ekim 2015 Pazar 14:47

Haber Merkezi -Gülnar İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (GÜLİMDER), Hicri Yılbaşı Muharrem ayının girmesiyle 16 Ekim Cuma günü Cuma namazını müteakip Merkez Camii önünde ve Gülnar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 2 bin 500 kişiye aşure ikramı gerçekleştirdi.

Dernek başkanı Bayram Uygun yaptığı açıklamada, "Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; "farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları", "birlik" gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.

Bu vesile ile Hicri yılbaşını kutluyor, İslam alemine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyor, bu etkinlikte emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Gülnarcity

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.