29 Nisan 2024
  • İçel21°C

İLERİ DEMOKRASİ TRAJEDİSİ!

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimi olarak, bıkıp usanmadan, her fırsattadiyoruz ki; “demokrasi, özgürlükler, insan hakları” vb. değerli kavramlarçoğunlukla siyasi algı operasyonları için kullanılmaktadır.

İLERİ DEMOKRASİ TRAJEDİSİ!

28 Aralık 2018 Cuma 09:39

17 yıllık siyasi iktidar, yola çıktığı ilk günden bugüne “ileri demokrasi, özgürlükler ve insan hakları”nı kullanarak rejimi dönüştürmüş ve yönetimi tekilleştirmiştir. Gelinen noktada “ileri demokrasi” diye bir şey yoktur. İlerleyen tek şey, baskıcı yönetimdir.

Metin AKPINAR ve Müjdat GEZEN,on yıllarını toplumu bilinçlendirmek için sanata adamış kıymetli sanatçılarımız ve aydınlarımızdır. Katıldıkları televizyon programında söyledikleri sözlerden “zorlama yorum” çıkartılarak, derhal gözaltına alınıp, sorgulanmaya götürülmeleri utançla anılacak bir durumdur.Baskıcı yönetimin en somut göstergesidir.

 

Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün“hepiniz milletvekili, bakan ve hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat, asla sanatçı olamazsınız”sözünden hareketle, sanatçıya ve sanata sahip çıkmak; düşünce ve ifade özgürlüğünü savunmak,Atatürkçü Düşünce Derneği’nin temel görevlerinden birisidir.

17 yıllık iktidar; vatan, millet, demokrasi ve Atatürk düşmanlarına,“püsküllülere” verdiği değerin ve ayırdığı zamanın yüzde birini,Atatürk Devrimi’nianlamaya ayırabilseydi; Türkiye bugün gerçek anlamda ileri demokrasiye ulaşmıştı. “Sanatın içine tüküren”ler geleneğinden gelen iktidar,son uygulamalarıyla, bırakın “ileri demokrasiyi, kazanılmış tüm demokratik hakları yok etmiştir.

Sanatçıya, yazara, çizere ve düşünen herkese baskı uygulayan, yargıyı siyasallaştıraniktidarı, Türkiye’nin dünyadaki itibarını zedeleyen uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.

Unutulmamalıdır ki düşünceler topla, tüfekle, hapishanelerle yok edilemez. Ülkemizde oynanan 17 yıllıkİLERİ DEMOKRASİ KOMEDİSİ artık İLERİ DEMOKRASİ TRAJEDİSİNE dönüşmüştür.

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

GENEL YÖNETİM KURULU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.