03 Mayıs 2024
  • İçel21°C

KILINÇ; BİR YERE KAÇMADIM BURADAYIM

Bir dönem önceki belediye başkanı Hidayet KILINÇ Anamur'da açıklamalarda bulundu

KILINÇ; BİR YERE KAÇMADIM BURADAYIM

19 Nisan 2024 Cuma 18:11

Bir önceki Anamur Belediye başkanı Hidayet KILINÇ, hakkında yapılan söylentilere açıklık getirdi. Mevcut belediye başkanı Durmuş DENİZ'in yaptığı ilk icraatleri eleştirirken " bana kaçtı diyorlar, Anamur benim memleketim hiç bir yere kaçmadım buradayım " dedi. Aynı zamanda da Belediye "ağlama yeri değil, iş yapma yeridir" dedi.

Hidayet KILINÇ'ın yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde:

BELEDİYE AĞLAMA YERİ DEĞİL

Belediye Başkanını 2 Nisan sabahı aradım. ‘Hayırlı olsun, Allah utandırmasın’ dedim. Bir petrol istasyonu bize 2 milyon 350 bin liralık ihtarname gönderdi. Biz bunun 1 milyon 100 bin lirasını ödedik. Gerisine itiraz ettik. Belediye Başkan Yardımcımız Türkan Kasapoğlu’na devir için yetki verdiğimi, herhangi bir konuda bilgi almak istediğinde beni ararsa doğru bilgiyi vereceğimi söyledim. Bu konuda bir açıklama yaparsa, karşı açıklama yapacağımı da söyledim. Teşekkür etti. Şimdi işte kıdem tazminatını veremiyormuş, vermek zorundasın. Çalışanlarımıza yüzde 75 zam yaptık. Bunları da ödemek zorunda. Hiç ağlayıp sızlamaya gerek yok, burası ağlama yeri değil. Ağlayacaksan aday olmayacaktın. Bu kadar net.

YOLSUZLUK VARSA MÜFETTİŞLERİ BEN ÇAĞIRAYIM

Eğer belediyede 1 kuruşluk yolsuzluk olduğunu düşünüyorlarsa hemen müfettiş çağırsınlar, müfettiş gelmez ise ben göndereceğim. Algı oluşturmasınlar. Benim boğazımdan bu güne kadar haram lokma geçmedi. Ben milletvekilliği de yaptım bütün mal varlığım da açıktır. Diğer taraftan Demirören’deki arazi 11 yıl önce kayınpederim tarafından eşime devredilmiştir. Belediye Başkanı olduktan sonra Bozyazı’da kayınbiraderim ile birlikte 200 metrekare arsa aldık. Bunun dışında mal varlığımda bir artış olduğunu iddia eden varsa çıksın ortaya. Ben arabamı sattım, şimdi arabam yok. Melleç’teki bahçe için çektiğim krediyi ödüyorum.

HİÇ BİR YERE KAÇMADIM,BURADAYIM

Bana Ankara’ya kaçtı gitti diyenler de varmış. Hiçbir yere kaçmadım. Her ay Anamur’a geleceğim. Burası benim memleketim. Siyaset olur olmaz önemli değil. Vatandaşımızın Ankara’daki işlerini yine takip edeceğim. Ben hemşerilerimi seviyorum. Oy versin vermesin önemli değil. Alo dediklerinde gücümün yettiği yere kadar onlara bakmaya devam edeceğim.

BORÇLARI AÇIKLADILAR. NEDENİ İSE ELEMAN ÇIKARTMAK VE ARSA SATIŞINI YAPMAK

“Biz 2019’da borçlu bir belediye devraldık. 39 milyon lira borç vardı, bütçemiz 30 milyon liraydı. Yani bütçenin borca oranı yüzde 128’di. Şimdi 512 milyon lira bütçemiz var, 167 milyon lira borç var. Bizim çektiğimiz krediler var, bizden önce çekilen krediler ve yapılandırmalar da var. Bizim SGK, esnaf ve vergi borcumuz var.  Bizim borcumuzu bütçeye oranladığımızda yüze 31. Devlette devamlılık esasına uyduk, bizden önceki sözleşmelerin karşılığını ödedik. Maaşları geciktirmedik, eksiksiz ödedik. Bu açıklamaların iki nedeni var. Birincisi eleman çıkarmak, işte 26 kişiyi çıkardılar. Çünkü 700 kişiye iş sözü verdiler eleman alacaklar. İkincisi ise bizim daha önce satmak istediğimiz ama karşı çıktıkları 17 dönümlük arsayı satacaklar. Bunlara hazırlanıyorlar. Daha önce karşı çıktıkları yazı duruyor, arsayı sattıklarında bu yazıyı yayınlayacağım.

İŞLERİ KİM YAPACAK?

Biz 46 yeni araç aldık. Bunların bir kısmı hibe, bir kısmını da kendi bütçemizden aldık. Devlet Bahçeli parkını taş ocağımızdan da yararlanarak kendi imkânlarımızla yaptık. 200 milyon liraya mal olacak işi 37 milyon liraya yaptık. Buraları yapan kalifiye elemanların hepsinin yerlerini değiştirdiler. Kendilerine sorarım, yarın bu tür işleri ihale ile mi yapacaksınız? Nasıl çalışacaksınız?

Kaynak: anamurgundem.com.tr 

hid2-004.jpghid3-004.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.