17 Mayıs 2024
  • İçel24°C

MERSİN'DE 2 GÖZALTI, TARSUS'TA 2 YARALI

Tarsus'ta Cizre başta olmak üzere bölgedeki politikaları protesto etmek isteyen halka polis müdahale etti. Olayda, 2 kişi yaralanırken Mersin'de de 2 kişi göz altına alındı.

Mersin'de 2 gözaltı, Tarsus'ta 2 yaralı

14 Eylül 2015 Pazartesi 01:26

Haber Merkezi - Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Fahrettinpaşa, Barbaros, Şahin, Gazipaşa ve Tozkoparan mahallelerinde Cizre başta olmak üzere bölgedeki baskıcı politikaları protesto etmek isteyen halka polis saldırdı. Gaz bombası ve plastik merminin kullanıldığı saldırı sonucu Barbaros ve Şahin mahallelerinde 2 yurttaş yaralandı.

"Barbaros Mahallesi'nde yaralanan kişinin genç biri olduğu öğrenilirken, yaralanan kişinin polisler tarafından götürüldüğü belirtildi. Yaralının nereye götürüldüğü öğrenilemedi" denildi.

Çatışmaların yoğunlaşması ile birlikte Fahrettinpaşa Mahallesi'nde elektrikler kesilirken, Barbaros, Gazipaşa ve Şahin mahallelerinde de polisin halka yönelik saldırıları devam ediyor.

Mersin'de Toroslar'a bağlı Demirtaş ve Akdeniz'e bağlı Yenipazar mahallelerindeki saldırılarda da Demirtaş'ta 2 yurttaş gözaltına alınırken, polis ara ara gerçek mermiler kullandı. Akdeniz'e bağlı Yeni Pazar Mahallesi'nde ise, Siteler Karakolu'nun tepesine keskin nişancılar konuşlandırılırken, rastgele atılan gaz bombaları evlere isabet etti.

Polis sokaklara giremezken, Siteler Karakolu'nun etrafı TOMA ve zırhlı araçlarla çembere alındı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.