12 Mayıs 2024
  • İçel21°C

MERSİN'DE ANADOLU BARIŞ VE KARDEŞLİK DERNEĞİ'NDEN "BARIŞ" ÇAĞRISI

Mersin’de Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği ülkede yaşanan saldırıların son bulması ve akan kanın durması için barış çağrısı yaptı.

Mersin'de Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği'nden "BARIŞ" çağrısı

09 Eylül 2015 Çarşamba 22:26

Haber Merkezi - Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Turgay Akyüz, ölümlerin acilen durması gerektiği ve saldırıların ülkeye zarar verdiğini söyledi.

Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği, ülkede yaşanan saldırılar ve çatışmalarla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yaptı. “Savaşa Hayır, Barışa evet” şiarıyla gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda kişi de katıldı.

Konuşmasına ülkede son birkaç gündür yaşanan saldırıları kınayarak başlayan Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği Kurucu Genel Başkan Turgay Akyüz, ırkçı saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Saldırıların ülkeye hizmet etmediğini ve kardeşlik duygularını zedelediğini ifade eden Akyüz, gerekçesi ne olursa olsun hiçbir saldırının haklı gerekçesinin olmayacağının altını çizdi.

Akyüz, “Savaş ölmektir, öldürmektir, savaş cinayettir” dedi.

Akyüz, devlet ve PKK terör örgütüne savaşa son vermesi çağrısında bulunarak, sorunların silahla şiddetle çözülmeyeceğini ve her iki tarafın da bunu bilmesine rağmen yanlışta ısrar ettiğini söyledi.

Akan kanın artık son bulması gerektiğini dile getiren Akyüz, akan kanın durması için Anadolu Barış ve Kardeşlik Derneği olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.