22 Mayıs 2024
  • İçel21°C

MERSİN'DE DEPREM! AKDENİZ'DEKİ DEPREM VATANDAŞI SOKAĞA DÖKTÜ

Saat 01.00'de merkez üssü Akdeniz Mersin Körfezi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akdeniz'deki deprem güney sahillerini salladı.

Mersin'de deprem! Akdeniz'deki deprem vatandaşı sokağa döktü

30 Temmuz 2015 Perşembe 03:01

Haber Merkezi - Akdeniz’in Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem hissedildiği güney sahilindeki illerde vatandaşları sokağa döktü.

TC Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 01.00′de merkez üssü Mersin Körfezi açıklarında yerin 18 km altında meydana gelen Akdeniz’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. deprem, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep’te de hissedildi. Bu il ve ilçelerde sarsıntı ile birlikte uykularından kalan çok sayıda vatandaş, sokaklara çıktı.

Vatandaşlar uzun süre sokaklarda beklerken, ilk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.

GECEYİ PARK VE SOKAKLARDA GEÇİRDİLER

Merkez üssü Akdeniz olan özellikle Mersin ve Adana'nın sahil bölgelerinde hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu. Yaklaşık 10 saniye boyunca  binaları sallanan vatandaşlar, paniğe kapılıp parklara ve sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle sokağa çıkan birçok kişi de geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi.

Adana'nın Yüreğir ilçesi Afetevleri'nde ailesiyle birlikte sokağa çıkan Janberk Sermet Özdemir, uyurken depreme yakalandıklarını belirterek, "Kendimizi sokağa attık. Çok korktuk ne yapacağımızı bilemedik. Öğrendiğimize göre 5,2 şiddetindeymiş" dedi.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Akdeniz'e kıyı birçok ilde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

MERSİN'DE BİR KADIN AYAĞINDAN YARALANDI

Mersin'de de hissedilen deprem kısa süreli paniğe sebep oldu. Havaların sıcak olması nedeniyle uyuyamayan birçok vatandaş depremi hissetti, bazıları ise uykuda yakalandı. Vatandaşlar deprem sebebiyle kendilerini sokağa attı.

Deprem sırasında panik yapan Zennure Vuruşkan isimli bir kadın, merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi'ndeki evinden çıkmak isterken merdivenlerden kayınca ayağından yaralandı. Komşuları tarafından hastaneye getirilen genç kadın tedavi altına alındı.

DEPREM İSKENDERUN'DA VATANDAŞLARI KORKUTTU

İskenderun'a bağlı Denizciler Mahallesi başta olmak üzere ilçe merkezi ve sahil şeridinde de hissedilen deprem sonrası vatandaşlar panikle dışarıya çıktı. Şehrin en işlek caddelerinden biri olan İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan bazı vatandaşlar sarsıntıyı hissettiklerini ve çok heyecanlandıklarını ifade etti. İskenderun Kızılay Derneği Başkanı Ümit Güray, sarsıntıyı hissettiklerini, dışarıya çıktıklarını, durumu Adana'ya bildirdiklerini ve gelişmeleri takip ettiklerini kaydetti.

deprem,j2agpvwrkkcl85yvjfl5ba.jpg

457110.jpg

mersin-korfezinde-5-0-buyuklugunde-deprem,w8wunzvj6koarc1z865xba.jpg

1(87).jpg

ekran-alintisi-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.