12 Mayıs 2024
  • İçel20°C

MERSİN'DE JAPON RÜZGARI ESTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri’ni Anma Programı, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Mersin'de Japon rüzgarı esti

11 Haziran 2015 Perşembe 21:49

Haber Merkezi - 125 yıl önce Japonya açıklarında batan Ertuğrul Firkateyni şehitlerini anma programında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Ertuğrul Fırkateyni’nin tarihinden bahsetti. Bu facianın Türk ve Japon halkları üzerinde derin izler bıraktığına dikkat çeken Genel Sekreter Tunçsu, yaşanan elim olayın iki devlet arasındaki dostluk ve sevgi bağını güçlendirdiğini ifade etti.

Anma programında, Japon Danjiri Halk Dansı Grubu Yöneticisi Masayoshi Yoshido ve Kiwako Nakamura, Türk Japon dostluğuna vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından etkinlik, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu’nun Ertuğrul Şehitleri isimli dinletisi ve Japon Danjiri Davul ve Halk Dansı Grubu’nun gösterileriyle devam etti. Japon Halk Dansı Grubu’nun gösterileri ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Anma programı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu’nun, Japon Danjiri Davul ve Halk Dansı Grubu adına Masayoshi Yoshido’ya hediyelerini takdim etmesinin ardından son buldu.

ertu-rul-firkateyn---eh-tler--anma-programi-(8)-001.jpg

ertu-rul-firkateyn---eh-tler--anma-programi-(2).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.