16 Mayıs 2024
  • İçel19°C

MERSİN'DE SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

1 Kasım'da yapılacak olan 26’ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. Mersin Vali Özdemir Çakacak, seçimlerin ilimizde huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için her türlü önlemin alınacağını kaydetti.

Mersin'de seçim güvenliği toplantısı yapıldı

04 Ekim 2015 Pazar 22:30

Haber Merkezi - 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26’ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili Seçim Güvenliği Toplantısı Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Mersin Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Mersin Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer ile Ömer Eru, İlçe Kaymakamları, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı SG Albay Fatih Erhan, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Mersin İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ve güvenlik teşkilatı mensupları katıldı.

Mersin Vali Özdemir Çakacak, seçimlerin ilimizde huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için her türlü önlemin alınacağını kaydetti.

Vali Çakacak, “Anayasanın 79. Maddesi gereğince seçimlerin düzen içerisinde gerçekleştirilmesi görevi Yüksek Seçim Kuruluna verilmiştir. Yüksek Seçim Kurulu, bu görevini il ve ilçe seçim kurulları marifetiyle ilgili mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir. Diğer taraftan biz idarecilere düşen görev; seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde yapılması, kamu güvenliğinin ve huzurun sağlanması, kanuna aykırı işlemlerin önlenmesi, vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıtılması konusunda her türlü tedbirin alınmasıdır.

İl Merkezinde Valiliğimiz, ilçelerde de kaymakamlıklarımızca en ince ayrıntıyı bile atlamadan üzerimize düşen görevi yerine getirecek, seçim ortamının huzur ve güven içerisinde yaşanması için her türlü tedbiri alacağız. Amacımız vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıtılmasıdır. 1 Kasımda gerçekleşecek olan seçimin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumun yapılmasının ardından toplantı sona erdi. 

dsc_5187.jpg

dsc_5206.jpg

dsc_5238.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.