14 Mayıs 2024
  • İçel24°C

MERSİNLİ ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin sulama sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Mut'un Özköy Mahallesi’ne 1720 m HDPE, Hacısaid Mahallesi’ne ise 330 m çelik boru dağıtımı yapıldı.

Mersinli çiftçilerin sorunlarına çözüm üretiliyor

31 Temmuz 2015 Cuma 20:51

Haber Merkezi - Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı üreticilerin sulama sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor.

Mut'un Hacısaid ve Özköy Mahalleleri’nde Mersin İl Özel İdaresi zamanında sulama tesisi kapsamında dağıtımı yapılmış fakat döşeme işlemi gerçekleştirilmemiş olan HDPE sulama boruları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirildi.

HDPE sulama boruları projeye uygun şekilde döşenerek, Mut'un Özköy Mahallesi’ne 1720 m HDPE, Hacısaid Mahallesi’ne ise 330 m çelik boru dağıtımı yapıldı.

Eksik olan sulama tesislerinin tamamlanarak halkın hizmetine sunulması ile çok daha geniş arazilerin sulama sorunu gideriliyor.

Aynı zamanda Erdemli’nin Kayacı Mahallesi’de sulama suyunun daha geniş bir alana ulaştırılması için sulama borusu dağıtımı yapıldı.

Yapılan uygunluk testlerinin ardından mahalleye 2736 m çelik boru dağıtıldı.

ciftcinin-sorunlarina-cozum-uretiliyor-(1).jpg

ciftcinin-sorunlarina-cozum-uretiliyor-(2).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.